ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 31 iulie 2015

Dr. Oz. 6 lucruri simple pe care le poţi face pentru sănătatea ta
Dr. Oz. 6 lucruri simple pe care le poţi face pentru sănătatea ta Plimbă-te mai des și planifică-ţi cu atenţie meniul pentru ziua următoare! Acestea sunt doar două dintre obiceiurile pe care le poţi adopta începând de azi!
Programul încărcat pe care îl avem zi de zi nu ne permite uneori să facem cele mai bune alegeri pentru sănătatea noastră. Potrivit celebrului Dr. Oz nu ai nevoie de aparate scumpe sau de mâncăruri rafinate pentru a avea grijă de sănătatea ta. Micile obiceiuri pe care le poţi schimba pe rând te pot ajuta să îţi îmbunătăţești considerabil stilul de viaţă și să trăiești mai sănătos, astfel încât să-ţi protejezi corpului de boală.
Iată care sunt sfaturile propuse de specialist și care te pot ajuta să ai un stil de viaţă sănătos:
1. Pregătește-ţi mesele pentru ziua următoar
Este cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru sănătatea ta, susţine specialistul. Astfel nu vei mânca orice, ci vei avea un plan bine stabilit și vei evita tentaţiile nesănătoase. Starea de bine pe care o vei trăi la sfârșitul unei zile în care ai mâncat sănătos te va determina să continui cu acest obicei bun. Chiar dacă sari uneori peste meniul stabilit, ai grijă să te întorci pe drumul cel bun. Dacă îţi place să iei gustări între mesele principale este de preferat să optezi pentru un iaurt grecesc, fructe proaspete, nuci crude sau legume crude pe care să le ai pregătite la tine.
2. Ia multivitamine și omega-3 zilnic
Potrivit specialistului, multivitaminele și capsulele cu omega-3 sunt recomandate zilnic, deoarece completează necesarul de nutrienţi de care are nevoie corpul. ?ine suplimentele lângă sticla cu apă, deoarece le vei vedea zilnic și nu vei uita de ele.
3. Mergi mai mult pe jos!
Mergi o bucată din drumul spre serviciu pe jos și încearcă să îţi iei în timpul zilei o pauză de 30 de minute în care să te plimbi. De asemenea, este de preferat să urci și să cobori scările, evitând astfel ascensorul. Dacă ai de făcut cumpărături sau de plătit facturi încearcă să faci o bucată din drum pe jos, dacă este vorba despre distanţe mai mari.
4. Nu lăsa ca starea ta de spirit să-ţi dicteze ce să mănânci
Este un lucru important de care trebuie să ţii cont, avertizează celebrul medic. Adică îţi este foarte ușor să te refugiezi în mâncarea nesănătoasă atunci când ești mai tristă sau nu ai niciun chef de nimic, însă nu trebuie să te lași mereu influenţată de starea ta de spirit, ci să încerci să mănânci ceva ce-ţi place, dar în varianta mai sănătoasă. Dacă mănânci dulciuri după-amiaza când te apucă pofta te vei simţi mai bine pe moment, însă după câteva ore nivelul tău de energie va scădea brusc. În locul dulciurilor rafinate, Dr. Oz îţi recomandă să consumi un iaurt grecesc cu puţină miere și câteva nuci crude. Sau câteva bucăţele de ciocolată neagră care îţi vor satisface pofta de dulce și conferă energie.
5. Ridică-te de pe scaun!
Nu sta jos toată ziua, ci încearcă să faci pauze mai dese în care să te ridici de pe scaun pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui. Acest lucru are un impact considerabil asupra sănătăţii tale și trebuie să-l incluzi în programul tău încărcat.
6. Bea apă plată în fiecare zi!
Este esenţială pentru corp, deoarece în lipsa ei apare deshidratarea și starea accentuată de oboseală, avertizează Dr. Oz. Pune fructe și lămâie în apă pentru a-i conferi un gust, în cazul în care îţi este greu să o consumi. De asemenea, ceaiurile medicinale pot să constituie o soluţie bună pentru un aport însemnat de lichide în corp. 

Autor: Eva.ro
Sursa: www.eva.ro  Joi, 30 Iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu