ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 7 iulie 2015

Afectiuni tratate cu ulei esential de iasomie

ulei esential de iasomie
Uleiul esential de iasomie este un remediu natural pentru imbunatatirea dispozitiei, combaterea simptomelor de stres si echilibrarea nivelului hormonal. A fost folosit in Asia de sute de ani ca tratament pentru depresie, anxietate, insomnie si alte probleme emotionale. Cercetatorii sustin ca uleiul esential de iasomie are un efect pozitiv asupra sistemului nervos. Prin aromaterapie si printr-o aplicare locala pe piele, in profunzime, uleiul din florile de iasomie are nenumarate beneficii – inclusiv stabilizarea ritmului cardiac, a temperaturii corpului si a raspunsului organismului catre factorii de stres. Se regleaza tensiunea arteriala si respiratia. Foarte multe persoane il considera ca fiind afrodisiac, are o mireasma foarte placuta si poate ajuta la cresterea libidoului.
In mod traditional, uleiul de iasomie a fost folosit cu precadere in China pentru a ajuta la detoxifierea organismului si pentru a usura simptomele asociate cu probleme respiratorii si de ficat. De asemenea, in trecut a fost utilizat pentru reducerea durerilor din timpul sarcinii si nasterii. Cateva dintre beneficiile demonstrate prin studii includ: controlul stresului, reducerea anxietatii si a depresiei, cresterea puterii de concentrare, imbunatatirea nivelului de energie si disparitia simptomelor de oboseala cronica, scaderea simptomelor premenstruale, remediu pentru insomnie si stimulent pentru cresterea libidoului.

Cum se foloseste uleiul esential de iasomie

Uleiul poate fi inhalat sau aplicat direct pe piele. Poate fi combinat cu alte uleiuri esentiale dar este recomandat sa fie folosit nediluat pentru cele mai bune rezultate. Poate fi adaugat in lotiuni si creme, alaturi de ulei de cocos hidratant sau folosit cu produse de ingrijire. Se pot face acasa parfumuri, uleiuri de masaj, sapunuri, chiar si lumanari.

Uleiul esential de iasomie – ajutor pentru depresie si anxietate

In cadrul multor studii, s-au observat imbunatatiri ale dispozitiei dupa folosirea uleiului de iasomie fie in aromaterapie fie prin aplicarea topica. Este un mod de a obtine un nivel crescut de energie, s-a demonstrat ca exista un efect stimulator asupra sistemului nervos. Un studiu publicat in Natural Product Communications a relevat faptul ca uleiul de iasomie ce a fost folosit pe o perioada de 8 saptamani a ajutat voluntarii sa observe o imbunatatire a starii de spirit si o scadere a semnelor fizice si emotionale resimtite in urma unui nivel de energie redus.
CITESTE SI: 10 uleiuri esentiale pe care trebuie sa le ai in casa

Uleiul esential de iasomie este afrodisiac

Rezultatele unui studiu realizat pe femei au aratat ca uleiul de iasomie a provocat cresteri ale unor semne fizice de excitare – respiratia, temperatura corpului, saturatia de oxigen din sange si tensiunea arteriala sistolica si diastolica.

Uleiul esential de iasomie lupta cu infectiile

Cateva ingrediente active, precum benzaldehida si acidul benzoic lupta impotriva unor bacterii daunatoare din organism, ajutand la prevenirea unor boli, iritatii, ciuperci si infectii virale. Inhalarea uleiului intr-o baie de abur sau folosirea lui in casa poate ajuta sistemul respirator, curatand caile nazale si eliminand bacteriile. Aplicarea pe piele poate reduce roseata, inflamatia, durerea si timpul necesar pentru vindecarea unor rani.
Se reduc simptomele de raceala sau gripa, mai ales atunci cand se foloseste alaturi de alte uleiuri esentiale, ca cel de cocos sau eucalipt. Se face o inhalatie cu aburi pentru nas infundat sau masaj local pe piept, tample sau gat.

Uleiul esential de iasomie pentru insomnie

Acest ulei actioneaza ca un sedativ natural si are efecte calmante, ajuta in cazul tulburarilor de somn. In European Journal of Applied Physiology s-au prezentat rezultate ce confirma faptul ca inhalarea aburilor de iasomie si lavanda au ajutat la inducerea somnului si la relaxare. Pentru tratarea insomniei, se combina uleiul esential de iasomie cu alte arome placute.

Sindromul premenstrual si simptomele premenopauza, atenuate cu ulei de iasomie

Aromaterapia sau aplicarea pe piele a uleiului de iasomie ajuta la scaderea simptomelor fizice si emotionale asociate cu menopauza. Intr-un studiu publicat in Journal of Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, femeile au avut o crestere a nivelului de energie, a starii de spirit si o reducere a unor simptome ca bufeuri, dureri si depresie, comparativ cu cele ce nu au folosit uleiul. De asemenea, s-a dovedit a fi de ajutor pentru reducerea sindromului premenstrual, pentru dureri de cap, crampe sau acnee.

Ulei esential de iasomie – benefic pentru piele

Aroma ajuta la usurarea simptomelor post-partum, atat la nivel psihic (depresie, anxietate), dureri musculare, dar si la tratarea urmelor lasate pe piele, vergeturi sau cicatrici.
CITESTE SI: 25 de afectiuni tratate cu uleiuri esentiale
Fiind antibiotic si antiviral, poate ajuta la eliminarea altor afectiuni ale pielii. Se poate folosi pentru a face un balsam de buze, gel de dus sau lotiune de corp. Ranile se vindeca mai rapid, la fel si semnele cauzate de muscaturi de insecte. Se poate adauga in apa calduta, in cada sau se poate folosi la dus.
De asemenea, poate fi folosit ca parfum, pentru o aroma naturala, lipsita de chimicale. Are un miros floral placut si este deja folosit ca ingredient in foarte multe parfumuri din magazine. Se aplica foarte putin, pe incheietura si pe gat, doar cateva picaturi, este foarte puternic.

Cu ce se combina uleiul esential de iasomie

In functie de alte uleiuri esentiale cu care este folosit, cel de iasomie poate fi revigorant sau linistitor. Poate creste puterea de concentrare si excitarea dar are, in acelasi timp, un efect relaxant si de scadere a durerilor. Pentru a binedispune, se combina cu uleiuri de citrice. Pentru efecte afrodisiace, se foloseste alaturi de ulei esential de trandafir, ulei esential din lemn de santal sau ylang ylang. Pentru relaxare, se combina cu cel de lavanda, se obtine un sedativ usor.

Efecte secundare in urma folosirii uleiului de iasomie

In general, uleiul esential de iasomie nu provoaca iritatii, dar exista totusi riscul de a aparea o reactie alergica, posibil efect secundar in cazul tuturor uleiurilor esentiale, in special in cazul pielii sensibile. Este recomandat sa se faca un test pe piele inainte de aplicarea lui, pentru a vedea daca apar semne de alergie.
Are o aroma foarte puternica, deci poate cauza dureri de cap si greata. Se pot atenua aceste efecte, prin combinarea cu ulei esential de jojoba sau cocos. Pentru femeile insarcinate, este bine sa se consulte un doctor, se recomanda prudenta.

Parfum homemade cu ulei esential de iasomie

Pentru un parfum natural, ce poate fi folosit pe piele, haine, lenjerii de pat, covoare sau ca odorizant de camera, se face o combinatie ce se pastreaza intr-o sticla de parfum la loc intunecat si racoros.
CITESTE SI: Sampon natural cu miere si uleiuri esentiale
Este nevoie de: doua linguri de vodca, 30 de picaturi de ulei esential de iasomie, 5 picaturi de ulei esential de vanilie, 5 picaturi de ulei esential de lavanda, 5 picaturi de ulei esential de portocale si apa de flori de portocal. Se combina toate uleiurile cu alcoolul si se pastreaza intr-un recipient de sticla, la temperatura camerei, timp de doua zile, ferit de soare. Se adauga apoi apa de flori de portocal si se transfera lichidul intr-o sticla cu pulverizator sau o sticla din aluminiu.

Ulei esential de iasomie din magazine

Pentru a obtine toate beneficiile uleiului esential de iasomie, se foloseste unul de cea mai buna calitate, cel terapeutic. Unele sunt sintetice si au deci pretul mai scazut decat cele naturale, mai ales avand in vedere ca este greu si costisitor de produs. Florile sunt foarte mici si produc cantitati mici de ulei, deci extragerea si producerea este un proces dificil.
Este foarte important sa se verifice eticheta, se recomanda sa fie trecut pe lista de ingrediente Jasminum Officinale. Desi nu este la fel de convenabil ca pret comparativ cu alte uleiuri esentiale, poate fi folosit pentru multe afectiuni si poate fi utilizat pentru multe produse de ingrijire facute acasa. Fiind foarte puternic, se folosesc doar cateva picaturi ce persista mult, deci chiar si o sticla mica va fi de ajuns.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu