ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 22 iulie 2015

Acidul elagic din struguri, benefic pentru sanatate

Despre
acid elagic beneficii
Se pare ca un fruct destul de comun si indragit de multi pentru aroma dulce naturala poate fi mai mult decat o simpla gustare usoara, pentru cei ce doresc sa ramana in forma. Este vorba despre struguri, care, conform unui studiu recent, pot ajuta corpul sa arda grasimile depuse. Rezultatele descoperite in cadrul studiului au fost publicate anul acesta in Journal of Nutritional Biochemistry. Se indica prezenta bogata in strugurii din soiul Muscadine a unui compus fitochimic numit acid elagic. Substanta este prezentata ca fiind o posibila solutie pentru reducerea grasimilor daunatoare ce provoaca obezitate, sindrom metabolic, boli de inima si diabet zaharat de tip 2.
Cercetatorii noteaza ca un aport de cel putin 2.3 miligrame de acid elagic la fiecare 500 de grame a greutatii corporale a fost asociat cu o scadere de 25% a masei de grasime si o imbunatatire a metabolismului. Aceste date implica un consum de 340 miligrame de acid elagic zilnic pentru o persoana cu greutate de 68 kg.
In mod normal, nu ne putem baza doar pe consumul de struguri pentru a ajunge la acest nivel. Surse bogate in acid elagic includ si alte fructe, legume sau seminte. Autorii studiului admit ca nu este clar daca slabirea a avut loc datorita acidului elagic sau a rezultat in urma unor matrice complexe de nutrienti intrinseci alimentelor naturale. Totusi, atrag atentia asupra faptului ca este indicat ca toate substantele nutritive sa provina din surse naturale si nu din suplimente alimentare.
Alte studii realizate pe diferite soiuri de struguri ofera si mai multe motive pentru a-i consuma. Rezultatele a doua cercetari au fost prezentate de curand la simpozionul Experimental Biology, unde s-a aratat ca strugurii ajuta la atingerea unui nivel optim de grasime si glucoza pentru metabolism. Aceste informatii sunt de ajutor mai ales pentru cei ce sunt predispusi la diabet sau au un risc crescut de a capata diabet de tip 2.
CITESTE SI: Beneficii pentru sanatate ale consumului de struguri
Desi unele persoane considera ca fructele sunt interzise in alimentatia diabeticilor, opinia expertilor in domeniu difera – American Diabetes Association recomanda consumul moderat de fructe ca parte a unui regim alimentar sanatos si variat.
Cea mai simpla, sanatoasa si delicioasa modalitate prin care putem beneficia de toate proprietatile strugurilor este de a-i consuma in starea lor cruda. Dupa ce sunt spalati cu apa si mai ales in sezonul cald, constituie o alternativa racoritoare si foarte gustoasa la dulciurile obisnuite. Sunt la fel de savurosi in salate, langa un platou de branzeturi, ca aperitiv sau la desert.
Studiile privind efectele acidului elagic din struguri sunt inca in stadiul preliminar. Desi rezultatele sunt promitatoare, nu se poate descrie inca cum anume poate arde grasimi. Totusi, la fel ca alti nutrienti, acest compus poate ajuta in efortul de a avea si a mentine un stil de viata sanatos. Mai mult decat atat, strugurii sunt potriviti unui regim echilibrat si preferati atat de adulti, cat si de cei mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu