ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 31 iulie 2015

4 lucruri pe care nu le știai despre mirosul corporal
4 lucruri pe care nu le știai despre mirosul corporal Oamenii au un miros specific, așa cum au și amprente diferite. Cercetătorii care studiază compuși organici volatili (COV) au ajuns de mult la concluzia că fiecare persoană are un miros al ei. De asemenea, mirosul are legătură și cu starea de sănătate a unei persoane. Iată câteva curiozităţi despre mirosul corpului uman!
Ţânţarii, atrași de mirosul corpului
Dacă pe perioada verii toţi ţânţarii „trag“ la tine, acest lucru poate fi pus pe seama mirosului corpului tău. Un studiu la care au luat parte 74 de persoane a demonstrat legătura dintre ţânţari și mirosul corpului. Aceste persoane au fost rugate să introducă mâinile într-un tub, iar la capătul acestuia au lăsat liberi câţiva ţânţari.
La experiment au luat parte și gemeni. Unul dintre gemeni era ciupit mai mult decât celălalt, au constatat oamenii de știinţă. Astfel se estimează că aproximativ 20% dintre oameni sunt mai predispuși la înţepăturile de ţânţari pentru că atrag aceste insecte printr-un miros specific.
Oamenii se atrag după... miros
Cercetătorii sunt de părere că avem tendinţa să fim mai atrași de persoane care au un miros al coprului diferit de al nostru. „Ideea că mirosul joacă un rol în găsirea unui partener este probabil adevărată pentru majoritatea animalelor și poate fi unul din multe criteriile care contribuie la găsirea perechii și la oameni“,  spune specialistul american Gary Beauchamp citat de prevention.com.
Mirosul „vorbește“ despre sănătatea ta
Unele boli pot face ca mirosul corpului să se schimbe. Un iz de pește poate indica afecţiuni digestive, în timp ce mirosul de amoniac al pielii poate indica prezenţa unei boli de ficat. Mirosul de acetonă poate indica prezenţa diabetului.
Stresul schimbă mirosul corpului
Stresul schimbă mirosul corpului uman, iar câinii simt cel mai bine acest lucru, ei pot „mirosi“ când îţi este frică de ceva. De asemenea, câinii pot simţi și când o persoană este bolnavă doar după felul în care aceasta miroase.
Potrivit unui studiu publicat în revista European Urology un câine dresat să recunoască bolnavii de cancer de prostată după miros a recunoscut 30 din 33 de pacienţi după mirosul urinei acestora.

Autor: Click.ro
Sursa: www.clicksanatate.ro  Joi, 30 Iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu