ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 14 iunie 2015

Scorțișoara, aliment minune pentru slăbit și diabet

de Diana Zagrean, 12 Jun 2015 15:31
femeie gateste cu scortisoara
Scorțișoara are efecte nebănuite asupra sănătății oamenilor. De la slăbit și condimentat delicios deserturile, la scăderea glicemiei sau creșterea dorinței sexuale, scorțișoara ne ajută să ne simțim mai bine.

Scorțișoara efecte benefice

Scorțișoara conține un amestec de mangan, fier, calciu și fibre și a fost folosită încă din vremurile medievale pentru vindecarea diareei, indigestiei și balonării. Studiile recente arată că scorțișoara ar ajuta în prevenirea extinderii unor anumite tipuri de cancer. În plus, ajută la vindecarea ulcerului și combate infecțiile bacteriene.
Scorțișoara are și alte efecte asupra sănătății oamenilor, printre care reducerea zahărului din sânge, reducerea colesterolului rău LDL și asta fără să afecteze nivelul de colesterol bun HDL.
Pentru că reduce colesterolul și nivelul zahărului din sânge, scorțișoara este benefică în cazul pacienților cu sindrom metabolic, rezistență la insulină și diabet tip 2.

Scorțișoara pentru slăbit

Scorțișoara te ajută să slăbești prin câteva mecanisme complexe, care au legătură cu prevenția diabetului de tip 2 și cu viteza metabolismului.

Scorțișoara reglează nivelul insulinei din sânge

Scorțișoara are capacitatea unică de a imita activitatea insulinei în corp. Astfel, ea ajută la reglarea cantității de zahăr din sânge, ceea ce asigură buna funcționare a organelor și împiedică formarea de depozite de grăsime care provoacă dezechilibre în organism.
Studii recente au arătat că adăugarea scorțișoarei la o masă scade indicele glicemic al acesteia cu 18-29%. Pentru a evita creșterile bruște de glicemie este recomandat să consumați alimente cu indice glicemic mai mic, iar scorțișoara ajută reglarea acestui raport.

Scorțișoara accelerează metabolismul

Scorțișoara acționează în mod asemănător cu ardeii iuți, accelrând metabolismul și eliberând căldură în urma digestiei. Prezența scorțișoarei în corp forțează metabolismul să accelereze pentru a putea digera componentele ei, ceea ce ajută mult în curele de slăbire. Practic, scorțișoara se digeră mai greu și metabolismul are nevoie de mai multă energie pentru a desface compușii chimici din condimentul minune.
Un metabolism mai rapid înseamnă arderea mai rapidă a grăsimilor și întărirea masei musculare, mai ales dacă sunt combinate cu o dietă echilibrată și exerciții fizice.

Scorțișoara scade colesterolul rău LDL

Pacienții cu diabet tip 2 care au participat recent la un studiu despre scorțișoară și efectele ei au avut un nivel mai scăzut al colesterolului rău LDL în urma consumului pe o perioadă determinată de timp. Scorțișoara a coborât nivelul mai multor indicatori, printre care IMC (indicele masei corporale).

Scorțișoara ajută la arderea grăsimii de pe burtă

Se pare că scorțișoara ajută la arderea grăsimii de pe burtă mai mult decât alte depozite de celule adipoase din corp. Nu numai că este inestetică, dar grăsimea abdominală este și cea mai periculoasă dintre tipurile de grăsime, deoarece se află în zona cu cele mai multe organe vitale. Cu cât scapi de mai multă grăsime de pe burtă, cu atât ești mai sănătoasă în general.

Scorțișoara suprimă pofta de mâncare

Pentru că se digeră mai greu, scorțișoara te ajută să slăbești prin reducerea poftei de mâncare. Cum ea stă mai mult timp în stomac, la fel se întâmplă și cu restul alimentelor ingerate la aceeași masă. Astfel, toată hrana se procesează mai greu și stomacul rămâne plin mai mult timp, ceea ce creează o senzație de sațietate și te scapă de gustările vinovate dintre mese.

Scorțișoara ca afrodisiac

Scorțișoara are și aplicații practice în dormitor. Nu numai că efectul său de încălzire se aplică și pentru zona genitală, dar se pare că dacă puneți puțină scorțișoară pe zonele genitale, senzațiile simțite sunt foarte interesante.
Scorțișoara este bună pentru slăbit, pentru diabet, pentru dureri de dinți și pentru deserturi delicioase. Cum să nu iubim acest condiment minune?
Sursa foto femeie fitness bucătărie: Shutterstock

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu