ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 14 iunie 2015

Cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi
Cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi Ficatul are un rol important în echilibrul metabolismului, deoarece sintetizează colesterolul, fosfolipidele, lipidele și lipoproteinele, participă la metabolismul glucidelor și proteinelor și ajută la sinteza unor elemente din sânge, cum sunt globulinele, albuminele și antitrombina.
Așadar, este foarte important ca ficatul să aibă o bună funcţionare, mai exact să elimine corect toxinele din organism. Înainte de asta este bine să știi că ficatul este singurul organ al omului care se reface, dar are nevoie de multă odihnă și repaus, precum și de o alimentaţie echilibrată.
Pentru a menţine sănătatea ficatului și a rinichilor, elimină pe cât posibil din dietă grăsimile și alimentele grase și fă loc fructelor! Iată, așadar, care sunt cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi!
Cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi: pepene verde
Pepenele verde este un fruct delicios și răcoritor, mai ales că poate fi consumat în diferite moduri și la orice oră a zilei, la prânz sau la cină: sub formă de sucuri naturale, ca atare sau în salate alături de spanac, brânză proaspătă, nuci și mentă, adică un adevărat festin.
Pentru că pepenele este format din peste 90% apă, consumul lui este extrem de benefic în procesul de curăţare al rinichilor și stimulează funcţia hepatică, datorită proprietăţilor sale diuretice și purifiante.
Cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi: afine
Sucul natural de afine este unul dintre cele mai bune tratamente posibile pentru curăţarea vezicii urinare și a rinichilor, precum și pentru optimizarea funcţionării ficatului.
De asemenea, trebuie menţionat că afinele sunt cei mai buni antioxidanţi ai naturii, în timp ce consumul lor ajută la eliminarea toxinelor din organism.
Nu în ultimul rând, afinele au capacitatea de a preveni atașarea bacteriilor de vezica urinară și protejează, astfel, sănătatea sistemului gastro-intestinal.
Cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi: lămâia
Lămâia este cu siguranţă unul dintre cele mai bune medicamente naturale. Așadar, unul dintre cele mai bune remedii pentru curăţarea ficatului este să consumi apă cu lămâie.
Un pahar de apă călduţă cu lămâie consumat în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, elimină toxinele din ficat, stimulează metabolismul și ajută digestia, evitându-se, astfel, constipaţia.
Cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi: merele
Fie că sunt roșii sau verzi, îţi recomandăm să consumi în fiecare dimineaţă, la micul dejun, câte un măr (neapărat cu coajă) și vei beneficia de multiplelele sale avantaje: elimină colesterolul rău, reglează nivelul trigliceridelor din organism, curăţă ficatul și stimulează rinichii.
Cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi: cireșele
Infecţiile urinare dar și alte probleme de sănătate se pot ameliora dacă urmezi cure prelungite cu un remediu luat din natură: cozile de cireșe. Fitoterapeuţii recomandă ceaiurile din cozi de cireșe pentru efectele sale diuretice, ajutând astfel în tratarea mai multor boli.
Cozile de cireșe sunt printre cele mai eficiente diuretice naturale: conţin săruri de potasiu, flavonoizi (substanţe cu efect antioxidant) și taninuri. În aceste condiţii putem spune că rinichii sunt „răsfăţaţii“ ceaiului din cozi de cireșe, pentru că ei beneficiază din plin de efectele lor diuretice, antiinflamatoare și antioxidante.

Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Vineri, 12 Iunie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu