ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 30 iunie 2015

Ce spune grupa sanguina despre sanatatea creierului tau



Joi, 18 Iunie 2015, 10:56
53 vizite - 1 comentarii







Grupa sanguina poate da indicii pretioase atat despre sistemul tau imunitar dar si despre starea de sanatate, in general, dupa cum arata recente studii in domeniu.
Astfel, potrivit unui astfel de studiu, grupa sanguina a fiecarui om poate sa influenteze dezvoltarea sistemului nervos si poate da indicii cu privire la felul in care se deterioreaza sau despre cat de repede imbatraneste creierul.
Mai mult decat ata, majoritatea cercetatorilor anunta ca gradul de deteriorare sau reducere a materiei cenusii este in stransa legatura cu gradul de imbatranire al creierului, acest fenomen fiind la randul lui in legatura cu grupa sanguina a fiecarei persoane.
Asadar, potrivit cercetatorilor, persoanele cu grupele sanguine, A, B sau AB ar avea mai putina materie cenusie in regiunea limbica a creierului dar si in hipotalamus. Acest lucru este foarte important, avand in vedere ca hipotalamusul este zona care este afectata prima in caz de Alzheimer.
Pe langa aceste rezultate, potrivit conchiderilor din studii efectuate in urma cu ceva vreme, persoanele cu grupa de sange AB au sanse cu 82% mai mari sa aiba probleme de memorare fata de celelalte. Aceste probleme pot duce, in unele cazuri, chiar la dementa.
Totodata, grupa sanguina AB au un nivel mai ridicat in corp al unei proteine care favorizeaza coagularea sangelui si totodaua au un risc cognitiv mult mai mare.



Stiri despre:   creier,  grupa de sange,  grupa sanguina,  
Autor:    Lyla.roSursa:   lyla.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu