ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 30 iunie 2015

Alimente nocive pentru sănătatea și frumuseţea pielii
Alimente nocive pentru sănătatea și frumuseţea pielii O piele frumoasă și sănătoasă nu se datorează doar moșternirii genetice, ci și calităţii alimentelor pe care alegem să le consumăm. 
Dacă ne dorim o piele luminoasă și lipsită de impurităţi, trebuie să acordăm o mai mare atenţie alimentaţiei și să excludem alimentele nocive pentru sănătatea pielii, potrivit clicksanatate.ro. Iată, așadar, la ce alimente trebuie să renunţi pentru a avea o piele frumoasă si sănătoasă:
Carbohidraţii
Un regim alimentar în care predomină carbohidraţii rafinaţi și dulciurile, precum pâinea, bomboanele, pastele sau sucurile acidulate, poate duce la apariţia acneei și la formarea prematură a ridurilor. Consumate în mod regulat, aceste alimente produc o reacţie în lanţ în organism: cresc nivelul de zahăr din sânge și stimulează secreţia de sebum care, în exces, înfundă porii și predispune la apariţia coșurilor.
Sare în exces
În cazul în care te confrunţi adesea cu ochi umflaţi și pete întunecate în jurul lor, trebuie să știi că de vină ar putea fi aportul de sare. Consumată în exces, sarea provoacă inflamarea ţesuturilor, motiv pentru care tenul capătă aspectul ,,buhăit'' și obosit. În plus, s-a dovedit că sarea iodată (în cantităţi mari) favorizează instalarea acneei.
Prea mult alcool
Consumat în exces, alcoolul provoacă deshidratarea pielii, conferindu-i acel aspect tern și încărcat. De altfel, alcoolul ,,fură'' vitamina A din organism, care ajută pielea să se refacă și să se regenereze.
Grăsimile nesănătoase
Dacă încerci să adopţi o alimentaţie nesănătoasă, păstrează totuși grăsimile sănătoase precum acizii grași Omega-3, care asigură hidratarea și elasticitatea pielii.
Întrucât organismul nu poate produce de unul singur acești acizi grași, include în dieta ta alimente cum ar fi nucile, soia sau peștele gras (somon).

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Luni, 29 Iunie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu