ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 15 octombrie 2014

Beneficii extraordinare ale scorţişoarei

1413151765.fdrxwhnpnrwsl0xfvfbi
Scortisoara este un condiment cu o aroma cu totul speciala. Dar asta nu este tot! Scortisoara are beneficii extraordinare pentru sanatate, multe dintre ele prea putin cunoscute si insuficient folosite.
Este dovedit faptul ca scortisoara imbunatateste starea de spirtit si stimuleaza functia cognitiva. In plus, aroma scortisoarei creste atentia si sustine procesul de memorare. Pentru aceste calitati, aroma de scortisoara este recomandata ca odorizant in masina si in salile de curs.
Regleaza nivelul glucozei
Scortisoara este prietena diabeticilor si este foarte utila celor care au dezechilibre metabolice. Un varf de cutit de scortisoara consumat dimineata poate regla nivelul glucozei in sange pentru urmatoarele 24 de ore. In plus, este ideala in cursul dietelor, mai ales daca este consumata in prima parte a zilei pentru ca poate tine sub control senzatia de foame.
Scade colesterolul
S-a dovedit ca o jumatate de lingurita de pudra de scortisoara, consumata in cure de doua saptamani, in fiecare zi poate scadea nivelul de colesterolului in sange.
Efect antibacterian
Scortisoara are puternic efect antibacterian si adaugata in preparate are efectul unui veritabil conservant fara nici un efect nociv. Pune scortisoara in gemuri si dulceturi fie direct in compozitia acestora, sau pe deasupra inainte de a inchide borcanul pentru a preveni formarea mucegaiurilor si alterarea acestora. Este foarte eficienta.
Regleaza menstruatia
Fa ceai cu scortisoara. Fie fierbi un bat de scortisoara circa 10 minute, intr-o cana de apa, fie adaugi in apa clocotita o jumatate de lingurita de pudra de scortisoara. Adauga miere si suc de lamaie. Efectul este miraculos. Vindeca racelile si amelioreaza rapid durerile de cap. In plus, acest ceai regleaza menstruatia neregulata la tinerele femei si calmeaza problemele specifice la femeile aflate la menopauza.
Vindeca acneea
Amesteca o lingurita de miere cu o lingurita de pudra veritabila de scortisoara. Intinde pasta pe fata si tine-o cat de mult poti (dar cel putin o ora). Masca vindeca acneea rebela si stimuleaza circulatia sangelui cu efect pozitiv pentru tenul obosit si imbatranit.
Sursa: Femeia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu