ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 16 octombrie 2014

Băutura preferată a românilor previne demența

Aproape 80% dintre bărbaţii români care obişnuiesc să consume bere au declarat că aleg această băutură şi atunci când sărbătoresc victoria echipei favorite, după încheierea unei competiţii sportive, potrivit unui studiu al GfK România,
“Consumată cu moderaţie, berea este o prezenţă constantă în vieţile românilor. Indiferent de modul în care îşi petrec timpul liber – alături de familie sau prieteni -, românii aleg să consume bere”, a declarat Constantin Bratu, director general al Asociaţiei Berarii României pentru Mediafax.


Deşi berea este asociată de obicei cu pierderile de memorie, dacă este consumată în exces, cercetătorii britanici indică faptul că această băutură ar putea preveni maladia Alzheimer. Această maladie, asociată cu nivelurile crescute de aluminiu din organism, ar putea fi prevenită printr-un consum moderat de bere, bogată în silicon organic, care reduce cantitatea de aluminiu din corp. Potrivit unui studiu din 2008, publicat în revista Food And Chemical Toxicology, siliconul a redus absorbţia de aluminiu din tractul digestiv şi a încetinit acumularea acestui metal în organism şi ţesutul cerebral. Berea ar trebui însă consumată cu moderaţie – deoarece persoanele care au consumat peste un litru de bere pe zi s-au confruntat cu pierderi de memorie.
Doctorul zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu