ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 4 septembrie 2014

Totul despre conjunctivita. Ce sa stii ca sa nu ai probleme grave





mancarime ochi1
Conjuctivita este o inflamatie a conjuctivei, adica a membranei mucoase ce acopera albul ochilor si partea interioara a pleoapelor.
De obicei sunt afectati ambii ochi in acelasi timp desi, deseori inflamatia incepe de la unul din ochi extinzandu-se la celalalt abia dupa o zi sau doua. De asemenea conjunctivita poate fi asimetrica, afectand un ochi mai mult decat pe celalalt.
Tratamentul conjunctivitei
Aceasta inflamatie este una dintre cele mai des intalnite afectiuni ale ochilor, nu este grava insa poate fi foarte deranjanta sau chiar iritanta.
Cum exista foarte multe cauze pentru aparitia conjuctivitei, tratamentul va depinde in mare masura de cauza ce a generat-o si va fi stabilit de medic.
Exista cinci tipuri diferite de conjuctivitata, fiecare cu propria sa cauza:
Conjunctivita bacteriana este o infectia cauzata de o bacterie, cum ar fi cele din categoria stafilococilor, streptococilor sau hemofilius.
Conjuctivita virala este asociata in general cu raceala. Acest gen de inflamatie poate fi cauzata de un asa numit adenovirus. Acest gen de conjuctivita se poate raspandi extrem de rapid, cauzand o adevarata epidemie.
Conjuctivita clamidiana este cauzata de un microorganism denumit Clamidia trachomatis. Dupa cum puteti banui, acest microorganism poate afecta si alte parti ale corpului dand boala venerica clamidia.
Conjuctivita alergica este foarte des intalnita in randul celor care au si alte alergii precum febra fanului, astm sau eczeme. Acest gen de conjuctivita este cauzat de alegeni cum ar fi polenul, firele de praf sau cosmeticele.
Conjuctivita reactiva – conjuctivita chimica sau iritanta. Unii oameni sunt sensibili la anumite substante chimice ce se gasesc in spatii precum piscinele sau la fumul de tigara, iar reactiile alergice generate astfel se pot manifesta prin iritarea conjunctivei cauzand disconfort, roseata si umezire a ochilor. In asemenea cazuri substantele iritante ar trebui evitate.
Ce poti face pentru a evita conjuctivita?
In primul rand este nevoie de o buna igiena a mainilor si a fetei. Astfel nu trebuiesc impartite prosoapele , in special daca una dintre persoane sufera de conjuctivita.
Conjuctivita se poate transmite de la un ochi la celalalt, mai ales atunci cand iti freci ochii. Puroiul si crustele trebuie indepartate imediat prin spalarea ochilor cu apa calduta, aceasta metoda usurand si celelalte simptome de conjunctivita.
Foloseste servetele de unica folosinta atunci cand stergi ochii si arunca-le dupa utilizare, astfel se va limita contaminarea. De asemenea arunca orice fel de picaturi cu antibiotice dupa terminarea tratamentului.
Persoanele care sufera de conjuctivita trebuie sa aiba la ele un prosop de uz personal.
http://lyla.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu