ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 12 septembrie 2014

Grupa de sange dicteaza riscul de pierdere a memoriei
 Grupa de sange dicteaza riscul de pierdere a memoriei Specialistii americani au descoperit o legatura intre o grupa de sange rara si probabilitatea de a suferi de pierderi de memorie.
Persoanele cu grupa de sange AB, prezenta la 4% din oameni, au un risc mai mare de a avea probleme de gandire si de memorie in comparatie cu cele care au alta grupa de sange, anunta BBC.

Descoperirea apartine oamenilor de stiinta americani de la Facultatea de Medinica din cadrul Universitatii din Vermont, Burlington, care spun ca cele mai bune modalitati de a mentine sanatatea creierului sunt dieta echilibrata, exercitiile fizice regulate si evitarea fumatului.

In cadrul studiului au fost monitorizate aproape 30.000 de persoane cu varsta peste 45 de ani.

In cei trei ani de monitorizare, au fost identificate 495 de persoane care au dezvoltat probleme de gandire sau cognitive. Acest grup a fost comparat cu un alt grup format din 587 de persoane fara probleme cognitive.

Dintre persoanele care au dezvoltat probleme cognitive, 6% aveau grupa de sange AB.

Studiul sustine ideea ca unele grupe de sange, cum este 0, sunt asociate cu un risc cardiovascular mai mic, ceea ce ofera protectie creierului.

 
 
Cercetarea a aparut in publicatia "Neurology".
 


Autor: Ziare.com
Sursa: www.ziare.com  Vineri, 12 Septembrie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu