ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 6 septembrie 2014

Circulaţia periferică proastă. Remediile care pun sângele în mișcare
Circulaţia periferică proastă. Remediile care pun sângele în mișcare Dacă indiferent de temperaturile de-afară ai mâinile și picioarele „de gheaţă“, e evident că ai o problemă cu circulaţia periferică. Problema nu trebuie ignorată, pentru că poate avea consecinţe severe.
Milioane de oameni din întreaga lume, majoritatea femei, suferă de insufienţă circulatorie periferică. Și nu e vorba doar de răcirea extremităţilor, respectiv a mâinilor și picioarelor.  
Problema afectează la modul cel mai serios și buna funcţionare a creierului, determinând apariţia ameţelilor, a durerilor de cap și, în ultimă instanţă, a aterosclerozei și infactului cerebral. În aceeași măsură, sunt prejudiciate și funcţiile altor organe vitale, cum sunt ficatul sau rinichii. 
 De aceea, ea situaţia nu trebuie trecută cu vedere, ci tratată. Mai ales că măsurile de activare a circulaţiei sangvine sunt atât de simple și la îndemână.
Fără ţigări

Prizonierii fumatului, ar face bine să se descătușeze. Aceasta pentru că, dincolo de efectele nocive importante, mai cunoscute, pe care le induce în organism, nicotina depreciază elasticitatea vaselor sanguine, îngroșându-le și, implicit, îngreunând accesul sângelui către ţesuturi. Astfel că, dacă vrei cu adevărat să pui în aplicare un plan eficient de îmbunătăţire a circulaţiei periferice, atunci primul punct marcat ar trebui să fie renunţarea la acest viciu. 
Gingko biloba, stimulator excelent 
Această plantă este nepreţuită pentru capacitatea ei de a contribui la îmbunătăţirea memoriei, prin stimularea circulaţiei la nivelul creierului. De asemenea, ea întărește vasele de sânge și activează fluxul sangvin, fiind o primă opţiune în insuficienţa circulatorie periferică. În general, se găsește sub formă de praf încapsulat, dar și sub formă de ceai simplu sau în combinaţie cu alte plante, precum frunzele de mentă sau floarea de hibiscus.
Gotu kola fortifică arterele

Iniţial, această plantă, originară din India, a fost folosită ca tonic pentru memorie, dar și pentru relaxare. Recent însă, cercetătorii au descoperit că ea ajută și la îmbunătăţirea circulaţiei în asamblu, inclusiv a celei periferice. Mai exact, studiile clinice au arătat că gotu kola întărește întregul sistem vascular, prevenind apariţia arteritei, a trombozei și a varicelor. La fel ca ginko biloba, gotu kola e întâlnită la noi ca supliment alimentar, sub formă de capsule, dar și în formula unor ceaiuri revigorante, alături de floarea de iasomie, seminţele de cardamon etc.
Încălzim tălpile cu talpa gâștei

Planta e recunoscută pentru efectele benefice asupra mușchiului cardiac, având un spectru larg de aplicare în acest sens. E prescrisă adesea în tulburări de ritm cardiac, accese de tahicardie paroxistică, fenomene degenerative cardiace, boli coronariene, cardiopatii ischiemice, afecţiuni ale aortei, insuficienţă miocardică după boli infecţioase și angină pectorală. De altfel, însăși denumirea știinţifică în limba latină a plantei – Leonurus cardiaca – indică faptul că aceasta este un remediu consacrat al inimii. Pe cale de consecinţă (inima fiind „motorul” sistemului sangvin), talpa gâștei este de mare ajutor în procesul de pompare a sângelui către extremităţi. Poate fi administrată sub formă de capsule (în combinaţie cu păducel) sau tinctură. 
Masaj iute

Amestecă 5 linguriţe de ardei iute mărunţit cu jumătate de pahar de oţet și 250 ml alcool sanitar. Lasă preparatul șapte zile la macerat și apoi păstrează-l în sticluţe închise la culoare. Freacă zilnic, cel mai bine seara, la culcare, atât mâinile, cât și picioarele cu această soluţie și starea de bine, caracterizată de o căldură mult așteptată, nu va întârzia să apară. 
Băi calde cu uleiuri esenţiale

Scufundă-ţi picioarele în fiecare zi într-un vas cu apă caldă. Vasele de sânge se vor dilata, stimulând circulaţia. Poţi să adaugi în apă ulei esenţial de rozmarin sau de mentă, pentru a scăpa și de eventualele dureri ale picioarelor și de senzaţia de oboseală. După „tratament”, pune-ţi șosete groase, ca să păstrezi căldura.
Sportul pune sângele pe fugă

Ajută orice activitate fizică, de la fitness, aerobic, înot, ciclism sau alte exerciţii care presupun o mișcare neîntreruptă și declanșează bătăi accelerate ale inimii. Chiar și mersul pe jos în ritm susţinut este de mare utilitate. Din acest punct de vedere, proverbiala expresie privind beneficiile mersului ar trebui să sune așa: „mersul pe jos face piciorul frumos și-l încălzește!”  

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Sambata, 6 Septembrie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu