ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 12 septembrie 2014

10 alimente care curata arterele si previn bolile cardiovasculare

scris de Gabriela Tudor, 09.09.2014   
alimente care curata arterele
Depunerile de colesterol pot bloca arterele impiedicand irigarea corespunzatoare a organismului si determinand aparitia bolilor cardiovasculare. Cu o dieta corespunzatoare, insa, si un stil de viata sanatos, situatia se poate imbunatati considerabil. Azi vorbim despre 10 alimente care au puterea de a-ti curata arterele de depunerile de colesterol. Atentie, insa! Pentru rezultate cu adevarat consistente este nevoie si de o schimbare serioasa a felului in care iti concepi meniul zilnic.  1. Avocado
Diverse studii au aratat ca un consum zilnic de avocado duce la reducerea nivelului de trigliceride, la scaderea colesterolului rau (HDL) cu aproximativ 22% si cresterea colesterolului bun (HDL), cel care este responsabil de pastrarea arterelor curate, cu aproximativ 11%. Citeste mai multe despre avocado!
2. Semintele de chia
Acidul alfa-linolenic si fibrele din chia ajuta la curatarea arterelor prin reducerea tensiunii arteriale, reducerea LDL-ului, scaderea numarului de trigliceride si cresterea nivelului de HDL. Citeste si Semintele de chia - cum sa le consumi si invata sa prepari o delicioasa Budinca din seminte de chia
3. Scortisoara
Probabil ca stii deja ca scortisoara ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau din organism. Doar o singura lingurita de scortisoara pe zi poate ajuta la prevenirea placii arteriale si imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular fiind un puternic antioxidant.
4. Nucile si migdalele
Nucile si migdalele (in forma cruda) sunt o gustare delicioasa si sanatoasa. Bogate in grasimi bune, vitamina E, fibre, proteine si acid alfa-linolenic, nucile si migdalele ajuta la reducerea tensiunii arteriale, reducerea inflamatiei si prevenirea incarcarii arterelor.
5. Rodia
Antioxidantii din rodie sunt excelenti pentru sistemul circulator, protejandu-l impotriva aparitiei placilor arteriale si cheagurilor de sange. Rodia stimuleaza, de asemenea, productia de oxid nitric in sange, care ajuta la deschiderea arterelor si reglarea tensiunii arteriale. Citeste si Cum se mananca rodia.
6. Pepenele rosu
Pepenele rosu este o sursa naturala de L-citrulina, un aminoacid care ajuta la mentinerea arterelor curate, la prevenirea inflamatiilor si la reducerea tensiunii arteriale. La fel ca si rodia, pepenele stimuleaza producerea de oxid nitric.
7. Sparanghelul
Este una dintre cele mai bune legume pentru curatarea arterelor. In plus, sparanghelul ajuta la reducerea tensiunii arteriale si previne formarea de cheaguri de sange.
8. Uleiul de cocos
2-3 linguri de ulei de cocos pe zi pot preveni formarea placii arteriale transformand colesterolul din sange intr-o formula pe care organismul nostru o poate folosi. In plus, uleiul de cocos previne formarea cheagurilor de sange, are efect antioxidant si reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Citeste si: Nuca de cocos, o minune a naturii 
9. Cafeaua
Diverse studii au aratat faptul ca o ceasca sau doua de cafea pe zi pot reduce riscul de boli cardiovasculare. Cafeaua, insa, are efecte benefice doar daca este consumata cu moderatie. Consumul excesiv de cofeina duce la cresterea tensiunii arteriale si a pulsului, determinand probleme serioase de sanatate.
10. Pestele
Somonul, macroul, sardinele si tonul au puterea de a curata arterele si de a preveni inflamatiile si formarea de placi arteriale. Consumul regulat de peste duce la scaderea numarului de trigliceride si cresterea colesterolului bun (HDL).
Sursa foto: delmonte.ph 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu