ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 11 august 2014

Sucuri de vară, pline de vitamine


Sucuri de vară, pline de vitamine
Ce poate fi mai răcoritor, în plină vară, decât un suc proaspăt. Cum se amestecă, însă, fructele pentru a obţine o delicioasă băutură? Iată 3 reţete de cocteiluri pline de vitamine.
“Cu cât sunt mai colorate, cu atât sunt mai pline de antioxidanţi şi de vitamine”, spune barmanul Costin Gache. De aceea, la prepararea sucurilor de vară vă puteţi folosi de toate fructele pe care ni le oferă acest anotimp.
Cireşele şi vişinele abundă de vitamina C, caisele controlează digestia, pepenele ne curăţă de toxine, portocala e plină de potasiu, fructele de pădure conţin antioxidanţi.
Toate ajută la sănătatea organismului, de aceea un amestec de fructe este întotdeauna binevenit. Iată 3 idei despre cum să-ţi prepari sucurile.

Sucul de cireşe, bun dimineaţa
* 30 ml de lămâie proaspăt stoarsă (jumătate de fruct)
* 2 linguriţe de zahăr sau miere
* 3-4 cireşe pisate
* suc de portocale

Se amestecă sucul de lâmâie cu mierea, se adaugă cireşele şi, la sfârşit, sucul de portocale. E un cocteil de fructe cu gust acrişor, plin de vitamine.
Sucul de pepene curăţă toxinele
* 2 felii de pepene galben
* 2 felii de pepene roşu
* puţină sfeclă roşie
* suc de afine
* o felie de lămâie
Este un suc “terapeutic”, care are rol de curăţare a organsimului. Sfecla roşie are proprietatea de a înlătura toxinele din ficat, iar pepenele roşu curăţă rinichii.

Sucul de portocale ne dă energie
* 2 linguriţe de miere
* o banană
* jumătate de grepfrut
* suc de portocale
* gheaţă
Se amestecă timp de 30 de secunde banana cu mierea şi sucul de grepfrut, iar la final se adaugă sucul de portocale. E un amestec energizant, portocalele fiind bogate în potasiu, vitamina C şi fibre.

http://www.napocanews.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu