ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 26 august 2014

Şase simptome care ar putea anunța un cancer

Cancerul este o consecinţă a multiplicării anormale şi necontrolate a uneia sau mai multor celule. Deseori, în prima fază, cancerul nu are simptome evidente, acestea apărând când boala este în stadiile II sau III.

 3461  6
 
Şase simptome care ar putea anunța un cancer
Şase simptome care ar putea anunța un cancer
Iată câteva semne care, de cele mai multe ori sunt ignorate, însă care ar trebui să alarmeze, pentru că pot anunţa prezenţa unui cancer!

1. Pierderea în greutate

Atunci când o persoană slăbeşte brusc, fără să fi ţinut o dietă specială, este nevoie de analize medicale, pentru a determina cauza scăderii ponderale. Pierderea în greutate poate fi simptom al unui cancer mai ales de tip gastrointestinal, însă poate fi cauzată şi de hipertiroidism, de tuberculoză sau de HIV.

2. Apariţia unor noduli

O umflătură în orice parte a corpului poate fi cauzată de un cancer. Însă nu orice nodul, mai ales cei apăruţi la sân, sunt neapărat tumori maligne. Astfel, spre deosebire de tumorile benigne ale sânului, cele maligne nu sunt ferm delimitate şi dau modificări ale texturii pielii (gen „coajă de portocală”). De asemenea, o umflătură apărută în zona gâtului poate semnala un cancer tiroidian.

Află celelate simptome pe clicksanatate.ro.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/sase-simptome-care-ar-putea-anun-a-un-cancer_1511214.html#ixzz3BVg3r6jN
Follow us: @realitatea on Twitter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu