ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 24 august 2014

Quinoa mentine tineretea organismului

Beneficiile quinoaAi probleme cu digestia, nu poti slabi sau ai colesterolul crescut? Introdu in alimentatie quinoa. Virtutile acestei plante sud-americane, numita de incasi “mama tuturor granelor” seduc din ce in ce mai mult occidentul. Pe langa beneficiile enumerate mai sus, quinoa mentine tineretea organismului. Un motiv in plus ca sa o consumi.
Quinoa – calitati nutritionale
Quinoa este bogata in proteine. Acestea reprezinta intre 12 si 20% din greutatea sa, in functie de soi. Gatita, o cantitate de 100 g de quinoa contine intre 3 si 5 g de proteine, mai mult decat orezul si pastele. Este de remarcat si faptul ca proteinele din quinoa sunt de o foarte buna calitate si contin toti aminoacizii necesari organismului. De aceea consumul sau este recomandat vegetarienilor si tuturor celor ce doresc sa consume mai putina carne.
Quinoa este bogata in vitaminele B, antioxidanti, minerale si oligoelemente. Ea are la fel de multe fibre ca si cerealele integrale, utile pentru a modera indicele glicemic al unei mese, pentru a mari senzatia de satietate si pentru a stimula tranzitul lenes.
Quinoa are mai multe grasimi decat cerealele. Ea contine lipide – in jur de 5% din greutatea sa uscata. Totusi, acest nivel ramane foarte rezonabil si este vorba de aciz grasi buni, printre care se numara si omega 3.
1. Quinoa te scapa de balonare
Daca ai probleme cu ficatul sau te simti mereu balonat, ar trebui sa mananci quinoa. Ea apartine familiilor plantelor erbacee, dar este considerata o pseudo-cereala. Quinoa contine fibre insolubile care absorb apa, se umfla in intestin si ii stimuleaza activitatea. 125 g de quinoa contin o cantitate de fibre echivalenta celei frunizate de o felie de paine din grau integral. Daca mananci zilnic quinoa, iti poti rezolva probleme de digestie.
Citeste si  Alimente care te scapa de balonare 
2. Quinoa mentine tineretea organismului
Quinoa contine minerale cu putere antioxidanta (mangan, cupru) si enzima superoxid dismutaza. Aceasta din urma ajuta organismul sa combata radicalii liberi ce patrund in oragnism din cauza agresiunilor externe (stres, poluare, alimentatie proasta). Radicalii liberi imbatrannesc prematur organismul, de aceea consumul de quinoa mentine tineretea.
3. Quinoa ajuta la slabit
Toata lumea viseaza sa slabeasca fara sa ii fie foame. La asta te poate ajuta quinoa. Gratie continutului ridicat de fibre, quinoa contribuie la senzatia de satietate si te ajuta sa mananci mai putin. Cu foarte putine grasimi si cu un indice glicemic scazut, quinoa poate inlocui pastele, painea sau orezul. 100 g de quinoa contin in jur de 300 de calorii.
4. Quinoa te protejeaza de colesterolul rau
In materie de boli cardiovasculare, quinoa are un efect dublu. Nu doar ca protejeaza arterele de colesterolul rau, ci reduce si riscul de maladii cardiaovasculare, gratie continutului ridicat de fibre. Fibrele solubile formeaza un gel care impiedica colesterolul sa fie absorbit de catre intestin. Deci, gratie consumului de quinoa, nivelul colesterolul scade, arterele de desfunda, iar inima este mai sanatoasa. 25 g de quinoa pe zi reduc cu 15% riscul de boli cardiovasculare.
Citeste si  Regimul care scade colesterolul 
5. Quinoa calmeaza migrena
Ai dureri de cap des? Mananca quinoa. Bogata in magneziu, ea destinde vasele de sange. Contine si riboflavina sau vitamina B, eficienta contra migrenelor. In cursul unui studiu s-a demonstrat ca 400 mg de riboflavina pe zi reduc durata migrenelor de la 4 zile pe saptamana, la doua zile pe saptamana.
6. Quinoa previne diabetul de tip 2
Daca analizele de sange au aratat un nivel al glicemiei la limita diabetului de tip 2, mananca zilnic quinoa si legume. Gratie continutului sau de cuercitian, quinoa are proprietatea de a regla nivelul de zahar din sange.
7. Quinoa pentru intoleranta la gluten
Atunci cand esti intolerant la gluten trebuie sa excluzi din alimentatie painea, pastele, biscuitii etc. Adesea, in cazul bolii celiace, este recomandat consumul de quinoa. Trebuie insa sa stii ca s-a demonstrat ca in quinoa sunt prezente prolamine, proteine susceptibile de a declansa intoleranta la o persoana ce sufera de boala celiaca. Este bine sa mananci cantitati mici de quinoa, pentru a testa reactia organismului.
http://www.curademiere.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu