ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 20 august 2014

Noptile “albe” predispun la diabet

07.05.2010 |
3 Comentarii
Noptile “albe” predispun la diabet      somn, diabet, insulina, metabolism + zoom Noptile “albe” predispun la diabet
Galerie foto (1)
Chiar si o noapte “pierduta” are un efect negativ asupra mecanismelor de toleranta la insulina, un factor central in dezvoltarea diabetului de tip 2.
Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Leiden University Medical Center, tarile de Jos, in curs de publicare in "Journal of Clinical Endocrinology&Metabolism" (JCEM). "In decursul ultimului deceniu, in societatile occidentale durata somnului s-a redus considerabil si in acelasi timp a survenit o crestere a prevalentei rezistentei la insulina si a diabetului de tip 2", a comentat Esther Donga, sefa echipei de cercetatori, in opinia careia aceasta situatie nu putea fi rodul unei coincidente. "Iar rezultatele noastre au dovedit ca pana si o singura noapte in care se doarme putin are o influenta asupra reglarii metabolismului mult mai profunda decat se credea in trecut".
Studii anterioare au indicat ca reducerea numarului orelor de somn timp de mai multe nopti consecutive comporta alterari la nivelul mecanismelor de toleranta la glucoza, dar cel de acum este primul care a examinat efectele unei singure nopti de nesomn asupra sensibilitatii la insulina.

Sursa: Le Scienze
DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!
CITESTE SI:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu