ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 7 august 2014

Înlocuitori sănătoși pentru zahăr


Înlocuitori sănătoși pentru zahăr
Zaharul poate fi inlocuit cu succes prin cateva variante chiar mai dulci. Unii dintre acesti inlocuitori sunt cu adevarat indulcitori buni, uneori chiar mai putin calorici decat zaharul!
Zaharul rafinat intra in compozitia multor gemuri, prajituri, budinci, fructe conservate, dar consumat in exces poate creste riscul depunerilor de colesterol si poate da oboseala accentuata, depresie si schimbari de dispozitie. De aceea, ar trebui sa apelam la indulcitorii naturali, care au, adesea, acelasi aport caloric ridicat, dar ne feresc de boli si chiar le amelioreaza pe cele deja instalate.
Inlocuieste zaharul cu indulcitorii buni!
Miere
Mierea este utila in asimilarea calciului si magneziului, minerale esentiale in lipsa carora organismul da semne de oboseala si irascibilitate. De asemenea, acest inlocuitor natural al zaharului iti furnizeaza enzime necesare digestiei.
Sirop de artar
Este o sursa nepretuita de minerale cu rol de intarire a sistemului imunitar, precum potasiu, fier, zinc. De asemenea, celebrul sirop canadian previne afectiunile cardiovasculare si are actiune puternic energizanta si revigoranta.

Nectar de agave
Seva cu gust de miere originara din mexic este un inlocuitor excelent al zaharului, mai ales daca tii la silueta. Spre deosebire de zaharul alb, care are un indice glicemic ridicat (70), siropul de agave are doar 15!

Zaharina
Nu face parte din categoria indulcitorilor naturali, insa este de preferat zaharului daca nu vrei sa te ingrasi. Zaharina este de 400 de ori mai dulce, insa este suficienta o cantitate mica sa dea gust ceaiului sau cafelei.

http://www.napocanews.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu