ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 5 august 2014

Capcanele simptomelor pe care le ignoram. Pentru ce schimbari in organism trebuie sa ne adresam doctorului

<p>Your browser does not support iframes.</p>
Embed:
Cum e tranzitul intestinal pe care il considerati normal? Cum urinati? Cat tine in mod normal menstruatia? Toate aceste procese fiziologice va dau informatii despre dumneavoastra.
Orice modificare in ceea ce considerati normal inseamna un motiv intemeiat sa mergeti la medic. Observati-va cu atentie toate procesele fiziologice, va indica specialistii. Si semnalati-le medicului de familie!
Spre exemplu, daca se schimba tranzitul intestinal, daca urinati altfel decat in mod obisnuit sau daca s-a modificat menstruatia. Toate constituie motive de ingrijorare. Iata si explicatiile specialistilor!
Aveti o durere violenta? Atunci va duceti urgent la medic sa descoperiti cauza si sa primiti un tratament care va calmeaza suferinta. Dar in afara de durere puternica, sunt multe alte motive sa faceti un control medical de urgenta. Observati-va cu atentie procesele fiziologice care sunt perfect normale pentru dumneavoastra. Orice modificare trebuie semnalata medicului.

Iata ce e important pentru aparatul digestiv.
Prof. dr. Mircea Diculescu, sef sectie gastroenterologie: “Un om care stia ca are 3 scaune pe zi si brusc are un scaun la 3 zile, fara o explicatie de origine alimentara, trebuie sa se duca la medic.
Aceasta inseamna ca s-a schimbat ceva in comportamentul digestiv. Uneori, acest tip de modificari poate sa sugereze prezenta unui cancer. Gastroenterorgii va spun de asemenea ca orice pierdere ponderala, chiar daca va bucura, trebuie investigata la specialist.

Prof. dr. Mircea Diculescu, sef sectie gastroenterologie: “Un om care si-a dorit toata viata sa slabeassca si a facut cele mai mari scamatorii, si care constata in mod surprinzator si foarte multumitor ca incepe sa slabeasca, nu e multumitor, inseamna ca exista o cauza interna.
De obicei, aparatul digetiv are o suferinta care, de asemenea, poate sa insemne o boala maligna. Barbatii trebuie sa fie extrem de atenti cu modul in care urineaza. Daca urinati mai des decit de obicei, mergeti la medic. Si nu doar in acest caz, ci si daca, spre exemplu, jetul urinar are o presiune mai scazuta.

De asemenea, senzatia neplacuta ca vezica ramine plina este un al motiv important sa faceti un control medical. Frecvent, astfel se diagnosticheaza adenomul de prostata, o tumora benigna. Dar aceleasi simptome le da si cancerul de prostata.
La randul lor, femeile trebuie sa fie atente la fiecare menstruatie ca sa observe care e asa-numita ’’normalitate personala’’. Orice modificare in privinta cantitatii, duratei si aspectului mestruatiei este motiv sa mergeti la medic.

Conf. dr. Ion Daniel, sef sectie chirurgie: “O sangerare genitala la o femeie poate sa treaca drept comuna, obisnuita. E o capcana. Pe langa fibrom exista si cancer de corp uterin.”
Nu pierdeti timpul si semnalati rapid toate aceste simptome!
 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 5 August 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu