ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 5 iulie 2014

Vrei să ai dinţi mai sănătoși? Află ce înseamna 'oil-pulling' și cum se face
Vrei să ai dinţi mai sănătoși? Află ce înseamna 'oil-pulling' și cum se face Oil-pulling este o tehnică de igienizare a gurii cu ajutorul uleiului - așa cum îi spune și numele. Află mai multe despre ce înseamnă și cum poţi să faci și tu asta la tine acasă!
Această tehnică de oil-pulling este folosită de secole în medicina ayurvedică și este o procedură foarte simplă: trebuie să îţi clătești gura cu ulei timp de 20 de minute. Foarte mulţi care folosesc această tehnică spun că și-au vindecat gingivita, au scăpat de durerile de cap și chiar au avut dinţii mai albi, în timp.
Cele mai bune uleiuri pe care le poţi folosi pentru oil-pulling sunt cel de cocos și cel de măsline extra-virgin. Mai poţi adăuga în oricare din acestea o picătură de ulei esenţial de arbore de ceai pentru proprietăţile sale antiseptice și antifungice.


Sfaturi ca să faci și tu oil-pulling acasă

Cel mai bun moment în care să faci oil-pulling este dis-de-dimineaţă, când abia te-ai trezit. Atunci ai cele mai multe bacterii în cavitatea bucală, iar uleiul le îndepărtează. Ai nevoie doar de o lingură de ulei (sau mai puţin dacă ţi se pare prea mult deodată).
Chiar dacă în general trebuie să clătești gura timp de 20 de minute, nu ești obligată să faci asta chiar atât de mult, mai ales dacă ești la început. Chiar și 5 minute sunt de ajuns. În plus, nu trebuie să rămâi nemișcată la baie în timp ce clătești gura cu ulei, ci poţi continua rutina ta de dimineaţă.
Oil-pulling nu înlocuiește spălatul pe dinţi, ci ajută la îndepărtearea bacteriilor din gură. După ce ai terminat de clătit cu ulei, te poţi spăla pe dinţi ca în mod obișnuit.
Clătirea gurii cu ulei nu trebuie să fie viguroasă, ci poate fi un proces lent, altfel dacă faci acest lucru mai multe minute la rând te vor durea fălcile. Mai mult, atenţie să nu înghiţi uleiul!

Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro?  Sambata, 5 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu