ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 3 iulie 2014

Uleiul vegetal din samburi de zmeura, o comoara pentru piele

Ulei din samburi de zmeuraUleiul vegetal din samburi de zmeura (Rubus idaeus) este o comoara pentru piele. El poate fi insa folosit si in bucatarie, pentru a aroma diferite preparate culinare.
Zmeura este cunoscuta pentru calitatile sale antioxidante. Pentru a se extrage uleiul din samburi de zmeura este folosit un procedeu mecanic natural, fara niciun produs chimic. Semintele de zmeura sunt lasate la uscat, apoi sunt macinate, iar pudra este presata si filtrata pentru a se obtine uleiul.
Uleiul din samburi de zmeura este un ulei uscat, care nu lasa un film gras pe piele. Este sensibil la oxidare si daca vrei sa il pastrezi cat mai mult posibil (6-8 luni), trebuie sa il tii la rece si la intuneric. Nu te astepta sa aiba un parfum puternic de zmeura, caci vei fi dezamagita. Mirosul nu este fructat ci mai degraba vegetal “verde”. Daca folosesti uleiul de zmeura pentru o crema, asteapta-te ca mirosul sa se piarda in timp.
Probabil cea mai mare calitate a uleiului din samburi de zmeura este ca are in compozitie enorm de multa vitamina E. Potrivit unor studii, uleiul de zmeura are chiar cea mai mare concentratie de vitamina E dintre toate uleiurile (in jur de 5600 mg/kg). El este compus in proportie de 80% din acizi grasi esentiali si este extrem de bogat in omega 3 si omega 6. Pe langa toate astea, uleiul de zmeura contine si o cantitate interesanta de betacaroten, care pregateste pielea pentru expunerea la soare si o protejeaza.


Citeste si  Cum iti pregatesti pielea pentru soare 
Proprietatile uleiului din samburi de zmeura: calmant, cicatrizant, emolient (inmoaie pielea), regenerant, anti-age, anti-vergeturi (previne si trateaza vergeturile), restructurant, protector fata de razele UVA si UVB.
Uleiul din samburi de zmeura poate fi folosit pur, pentru a accelera reinnnoirea celulelor pielii si a intarzia imbatranirea lor. El poate fi folosit si in amestec cu uleiuri esentiale sau alte ingrediente pentru creme.
Il poti folosi pentru creme si lotiuni anti-age pentru piele matura (reduce ridurile), balsamurile pentru piele sensibila, cremele de protectie solara, produsele pentru tenul tanar cu probleme, preparate calmante pentru pielea predispusa la dermatita, la manacrimi si la roseata.
Citeste si  10 masti cu miere pentru toate tipurile de ten 
Asa cum vezi, uleiul din samburi de zmeura nu este folosit doar pentru a preveni si indeparta ridurile, ci si pentru alte probleme ale pielii. Daca il folosesti, sa ne spui cum a fost!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu