Trei alimente care previn formarea cheagurilor de sânge și mențin inima sănătoasă
O metodă simplă și eficientă prin care vă puteți îmbunătăți sănătatea inimii și circulația sângelui e să adoptați un stil de viață sănătos și să adăugați în dietă următoarele alimente:
1. Usturoi.Studiile au arătat că extractul de usturoi scade tensiunea arterială, colesterolul și trigliceridele și reduce placa aterosclerotică (apare prin depunerea de ateroame pe pereții arterelor care “strangulează” circuitul sanguin. Netratate, ateroamele pot conduce la blocarea arterelor cu consecinte mortale).
Într-un studiu publicat în Jurnalul de Nutritie, dr. Matthew Budoff, cardiolog, cercetător și profesor asociat la Școala de Medicină UCLA , este un expert în tehnologie, a examinat efectele extractului de usturoi asupra persoanelor cu boli de inimă, care au luat statine.
“Am constatat că placa aterosclerotică în cazul persoanelor cu colesterolul mare poate crește cu 40% într-un an “, spune dr. Budoff. ” Cu toate acestea, atunci când și i-am dat pacienții au primit 1200 mg de extract de usturoi pe zi, creștera plăcii aterosclerotice a fost încetinită cu 66% într-un an,” a adăgat cardiologul.
Nu au existat interacțiuni între statine și extractul de usturoi. Cercetătorii au observat că statinele luate fără extractul de usturoi nu au oprit creșterea plăcii aterosclerotice.
3. Cacao. Conține mai mulți antioxidanți decât fructele de pădure, vinul roșu sau ceaiul verde și negru. ai nevoie de doar 20 g de cacao pe zi pentru a-ți îmbunătăți sănătatea inimii și pentru a reduce riscul de infarct și de accident vascular cerebral. Îmbunătățește circulația și previne formarea cheagurilor de sânge
Acest articol este proprietatea
Doctorul Zilei și este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice
preluare integrală sau parțială a conținutului se poate face doar cu
citarea sursei, astfel: pentru publicațiile tipărite - revista Doctorul
Zilei, iar pentru publicațiile online - www.doctorulzilei.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu