ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 10 iulie 2014

STUDIU: Cititul și somnul joacă un rol crucial în păstrarea facultăţilor mentale
STUDIU: Cititul și somnul joacă un rol crucial în păstrarea facultăţilor mentale Durata somnului și activităţile intelectuale au o contribuţie esenţială la păstrarea facultăţilor mentale, susţine un studiu preluat miercuri de passionsante.be.
 

Odată cu înaintarea în vârstă, capacităţile cognitive — gândirea, memoria și atenţia — scad progresiv, însă acest proces poate fi încetinit cu ajutorul a două elemente cheie, susţin cercetătorii de la Universitatea din Valencia.
Studiul acestora a vizat persoane de peste 65 de ani, ale căror obiceiuri de viaţă au fost analizate în detaliu. Subiecţii au fost supuși și unor teste cognitive.
Rezultatele au arătat că persoanele care dorm între șase și opt ore pe noapte riscă de două ori mai puţin să sufere de tulburări cognitive faţă de cei care dorm mai puţin sau mai mult. Același lucru s-a constatat în cazul persoanelor în vârstă care practică o activitate mentală stimulatoare, îndeosebi cititul asiduu.
Autorii studiului publicat în Revista de Investigacion Clinica consideră că o intervenţie — cât mai timpuriu posibil — asupra unuia, altuia sau ambilor parametri — poate contribui la prevenirea declinului cerebral asociat cu avansarea în vârstă, încheie passionsante.be.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Joi, 10 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu