ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 5 iulie 2014

Cum scăpăm de oxiuri (viermi intestinali)
Cum scăpăm de oxiuri (viermi intestinali)
Oxiuriaza este frecventă în copilărie, mai ales la preșcolari. Acești oxiuri (viermi paraziţi) trăiesc în intestin și în timpul nopţii femelele coboară la capătul lui și își depun ouăle în zona din jurul anusului. Atunci când copilul se scarpină, ouăle ajung sub unghii și sunt transmise altora și înghiţite, iar ciclul reîncepe. Oxiurii se pot transmite ușor și este nevoie de măsuri de igienă stricte pentru a-i eradica.
Simptome

Viermii pot provoca mâncărimi intense în jurul anusului și uneori în zona genitală, în unele cazuri și dureri. Totuși, unii copii nu prezintă deloc simptome și boala poate trece neobservată un timp. Viermișorii pot fi vizibili în zona anală.
Alte simptome prezente mult  mai rar:

    somn agitat (mâncărimea se accentuează în timpul nopţii)
    pierderea poftei de mâncare
    dureri sau arsuri în timpul micţiunii
    viermi în scaun
    urticarie
    enurezis
    dureri abdominale


Tratament

Unghiile trebuie tăiate scurt pentru a preveni zgârieturile și, dacă este posibil, copiii nu ar trebui să-și sugă degetul sau să-și roadă unghiile. Mănușile de bumbac pot preveni scărpinatul, însă unii copii nu vor să le poarte.
Spălatul des și temeinic pe mâini este crucial pentru eradicarea oxiurilor și prevenirea reinfestării. Lenjeria de corp trebuie schimbată dimineaţa. În timpul nopţii pot fi depuse mai multe ouă, așa că este important ca zona să fie spălată bine. Prosoapele nu ar trebui folosite în comun pentru a evita infestarea altor membri ai familiei. Ele trebuie spălate des și, pentru mai multă siguranţă, e bine să fie fierte. Măsurile de igienă trebuie aplicate timp de șase săptămâni, pentru că aceasta este durata de viaţă a oxiurilor.
Pot fi prescrise diferite medicamente. Acestea nu distrug ouăle, așa că măsurile de igienă trebuie continuate încă două săptămâni. Ar trebui trataţi toţi membrii familiei.
Chiar cu medicamente și cu măsuri de igienă, oxiurii pot persista uneori. În acest caz, medicul va recomanda medicamente și metode de igienă suplimentare pentru a rezolva problema, inclusiv aspirarea și spălarea frecventă a lenjeriei de pat și de noapte.
 


Autor: Baby unica.ro
Sursa: baby.unica.ro  Sambata, 5 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu