Berea conține vitamine care țin bolile de inimă la distanță
Cu o influență dovedită asupra stării de bine a organismului, vitaminele de tip B prezente în bere pot oferi consumatorilor acestei băuturi o protecție suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare.
Astfel, studii științifice indică faptul că vitaminele B6, B9 și B12 pot furniza băutorilor de bere o protecție în plus împotriva bolilor cardiovasculare, în comparație cu consumatorii altor băuturi alcoolice.
Studii realizate în țări precum SUA ,Marea Britanie, Franța, Republica Cehă şi Danemarca, confirmă faptul că un consum moderat de bere poate reduce nivelul de homocisteină, precum și „colesterolul rău” (LDL), ambele asociate cu un risc mai mare de incidență al atacurilor de cord. Cercetătorii cred că acest lucru s-ar putea datora continutului de vitamine de tip B din bere.
Consumul moderat de bere,recomandat persoanelor sănătoase,trebuie completat de un stil de viaţă echilibrat şi de o alimentaţie corespunzătoare, atrag atenţia membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maximum 5%.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu