ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 23 iulie 2014

 8 beneficii ale sucului de grepfrut. Uite de ce ar trebui să-l bei zilnic!
8 beneficii ale sucului de grepfrut. Uite de ce ar trebui să-l bei zilnic! Dacă grepfrutul nu se află încă pe lista fructelor tale preferate, este timpul să-l incluzi! Motivul? Este renumit pentru cantitatea mare de vitamina C și antioxidanţi pe care îi conţine. Iar pornind de aici, acest fruct minune este o adevărată sursă de sănătate.  Iată 8 motive pentru care ar trebui să mănânci grepfrut!
1. Încetinește procesul de îmbătrânire a celulelor
Pigmentul roz pe care îl conţine este dat de licopen, un antioxidant care încetinește oxidarea celulelor declanșată de radicalii liberi. Licopenul diminuează și riscul apariţiei unor tipuri de cancer, precum cel de prostată, colon și plămâni.
2. Întărește imunitatea
Graţie cantităţii mari de vitamina C, ajută la vindecarea răcelilor, reduce febra și sprijină sistemul imunitar.
3. Ameliorează acneea
Aplicat extern, sucul de grepfrut ameliorează acneea, reduce semnele lăsate de aceasta dar este benefic și în cazul transpiraţiei picioarelor. De asemenea, sucul acestui fruct minune luptă împotriva apariţiei erupţiilor cutanate.
4. Scade riscul afecţiunilor cardiovasculare
Grepfrutul este cunoscut ca fiind o importantă sursă de fibre, inclusiv fibre solubile care reglează nivelul colesterolului.
5. Reduce pofta de mâncare
Grepfrutul este recomandat în dietele pe care le urmezi deoarece reduce pofta de mâncare și, astfel, nu vei mai simţi nevoia să ronţăi diverse alimente între mese. În acest fel, vei pierde câteva kilograme bune, fără nici un efort.
6. Stimulează funcţiile ficatului
Acest fruct stimulează funcţiile ficatului și ale vezicii biliare. Dacă ai probleme cu aceste organe, bea zilnic suc de grepfrut, care are și proprietăţi antitumorale.
7. Combate aciditatea stomacului
Deși are un gust înţepător, în urma digestiei, sucul de grepfrut produce o reacţie alcalină.
8. Alungă oboseala
Fie că bei un fresh dimineaţa sau la finalul unei zile lungi, grepfrutul te pune pe picioare în doar câteva minute datorită cantităţii mari de vitamina C. Poţi adăuga și puţin suc de lămâie și o linguriţă de miere de albine.

Autor: Click.ro
Sursa: 8 beneficii ale sucului de grepfrut. Uite de ce ar trebui s?-l bei zilnic!  Marti, 22 Iulie 2014
Citeste despre: : grepfrut sucuri naturale antiimbatranire acnee

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu