ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 9 iulie 2014

Alimente cu puteri vindecatoare

Alimente cu puteri vindecatoare
Exista alimente care au adevarate puteri vindecatoare. Continutul de nutrienti, vitamine si minerale, la care se adauga enzime si alti compusi naturali fac din aceste alimente adevarate medicamente. Iata cateva din cele mai active alimente cu puteri vindecatoare:
Kiwi
Kiwi este un depozit de vitamine si minerale cu efecte miraculoase pentru sanatate. Kiwi are o cantitate dubla de vitamina C, comparativ cu portocalele, mai multe fibre decat merele si mai mult potasiu decat bananele. Kiwi are capacitatea de a fluidiza sangele, de a preveni formarea cheagurilor, scade nivelul de colesterol si tensiunea arteriala.
Este dovedit ca daca consumi constant kiwi (circa 4-5 fructe pe saptamana), poti avea o protectie reala impotriva bolilor de inima, cancerului, accidentelor vasculare cerebral si a mai multor tipuri de afectiuni respiratorii. In plus, kiwi este un foarte puternic antidepresiv natural. Fructele coapte sunt mult mai eficiente decat cele mai crude. Daca ai posibilitatea de a cumpra fructe bio, spala-le bine si consuma-le cu tot cu coaja. Mananca neaparat miezul dur al fructului si semintele!
Frunze verzi: spanac, salata, untisor, kale, ierburi aromatice
Frunzele verzi au puteri miraculoase. Toate frunzele verzi sunt o sursa de clorofila. Asta inseamna ca toate frunzele verzi incepand cu cele de la verdeturile aromatice, pana la spanac, de la salata pana la untisor sunt fabuloase pentru sanatatea ta. Toate sunt bogate in potasiu, magneziu si calciu si aduc reale beneficii sistemului endocrin, dar mai ales pentru tiroida. Nivelul scazut de iod este una din cauzele cresterii in greutate, a oboselii si a schimbarilor de dispozitie. Frunzele verzi aduc energie si sunt un medicament natural pentru un nivel scazut de hormoni tiroidieni.
Cirese
Ciresele sunt un aliment minune, cu foarte multe beneficii nutritionale. Ciresele au un numar mic de calorii si contin quercetin si acid elagic care sunt capabili sa blocheze si sa previna crestere si dezvoltarea celulelor aberante care pot duce la cancer. Ciresele contin antociani care scad nivelul de acid uric, reduc riscul de guta si de cancer de colon. Consumul regulat de cirese proaspete, dar si suc de cirese, precum si cirese conservate traditional reduce riscul de accident vascular cerebral si scade incidenta bolilor de inima.

Fasole
Fasolea este un depozit de proteine vegetale de cea mai buna calitate, fibre si antioxidanti. Beneficiul principal este reglarea nivelului de zahar din sange si a colesterolului. Fasolea sustine sanatatea tubului digestiv si ofera protectie reala impotriva formelor de cancer care afecteaza tubul digestiv, dar si impotriva cancerelor din sfera genitala si a cancerelor de san.
Ghimbir
Ghimbirul este o radacina despre care se poate spune ca este un adevarat medicament natural. Ghimbirul este un condiment, dar cu toate acestea poate fi consumat regulat, pentru beneficiile uriase pe care le are. Ghimbirul este un calmant general pentru tubul digestiv, este foarte eficient in tratarea artritei, este plin de antioxidanti valorosi si contine multe minerale si enzime rare.
Morcovii
Morcovii plini de carotenoide, care reduc riscul de cancer de san, colul uterin, colon, esofag si prostata, dar care sunt un aliat pretios in prevenirea bolilor pulmonare. Morcovii au puterea de a sustine si consolida sistemul imunitar.
Rosiile
Aceste minunate fructe (trecute pe lista cu legume populare) sunt printre minunile pe care omul la are la dispozitie si unele din cele mai puternice alimente cu puteri vindecatoare. Rosiile contin unul din cei mai puternici antioxidanti cunoscuti – licopenul care este capabil sa previna, sa amelioreze si sa vindece unele din cele mai teribile boli. Practic nu exista suferinta cronica care sa nu fie ameliorata de o cura de rosii.
Este recomandat consumul de rosii, pe toata perioada verii, sub forma de salata si suc. Se considera ca o cura indelungata cu cel putin trei rosii pe zi poate scadea colesterolul, poate regla nivelul glicemiei si poate sustine activitatea cardiaca. Iarna, sucul de rosii si pasta de tomate sunt la fel de eficiente.

Sursa: Femeia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu