ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 29 iulie 2014

5 pași ca să previi infarctul
 5 pași ca să previi infarctul
În ziua de azi, problemele cardiovasculare apar chiar și la persoanele tinere, din cauza stilului de viaţă dezordonat sau a stresului. Află care sunt pașii de urmat ca să ai o inimă sănătoasă!

Mai multă mișcare
Mișcarea, sub orice formă, scade tensiunea arterială și colesterolul rău, întărește mușchii – deci și inima, care este un mușchi - , fortifică vasele de sânge. Prin urmare, urcă zilnic scările în loc să iei liftul sau mergi pe jos câteva staţii de autobuz.
Ia vitamină B
Complexul de vitamine B este de ajutor bunei funcţionări a inimii. Ajută la fluidizarea sângelui, la menţinerea elasticităţii vaselor sanguine, și ţine departe ateroscleroza.
Nu uita de vitamina D
Studii recente arată că deficitul de vitamina D favorizează riscul de infarct și de atac vascular cerebral. S-a mai demonstrat că personele cu hiptertensiune și deficienţă de vitamina D sunt de două ori mai susceptibile de a dezvolta afecţiuni cardiace.
Eliberează-te de stres
Mecanismele prin care stresul afectează buna funcţionare a sistemului cardiovascular nu a fost încă descoperit, dar influenţa sa negativă asupra inimii este evidentă. Deci, dacă duci o viaţă stresantă, încearcă să practici exerciţii de relaxare sau de respiraţie care îţi readuc echilibrul emoţional.
Alungă sentimentele negative
Relaţiile familiale sau profesionale tensionate cresc mult riscul unui infarct. Emoţiile negative le afectează în principal pe femei: duc la creșterea tensiunii arteriale și slăbesc imunitatea. Prin urmare, numără până la 10 și respiră adânc înainte să te enervezi!

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro?  Luni, 28 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu