ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 3 iulie 2014

5 motive pentru care e indicat să mănânci zmeură

astăzi, 10:30

Zmeura este fructul, printre altele, de care ar trebui să profităm cât mai mult în acest sezon.


5 motive pentru care e indicat să mănânci zmeură
Exista cel puţin 5 motive pentru a consuma acest micuţ fruct cu gust inconfundabil:
1. Inamicul depresiei

Bogată în vitamina B şi acid folic, zmeura poate înlătura stările depresive, dar ţin la distanţă anemia şi previn oboseala în exces, pentru că din compoziţia sa nu lipsesc nici fierul, cuprul şi magneziul. De asemenea, are un conţinut impresionant de potasiu, ceea ce ajută la menţinerea tensiunii.
2. Ideală pentru vedere
Prin conţinutul bogat de antocieni şi vitamine, zmeura protejează ochii de degenerecenţă maculară, o boală oftalmologică ce poate distruge vederea centrală.
3. "Tinereţe fără bătrâneţe"
Datorită conţinutului bogat de antioxidanţi, procesul de îmbătrânire va fi încetinit drastic. De asemenea, antocianinele din acest fruct ajută la păstrarea strălucirii pielii, stimulează colagenul, ferindu-vă astfel de apariţia ridurilor, dar previn şi apariţia infecţiilor la nivelul pielii.
4. Risc redus de cancer
Specialiştii susţin că zmeura conţine de 10 ori mai mulţi antioxidanţi decât roşiile, ceea ce ajută enorm în lupta împotriva cancerului. Totodată, aceste fructe conţin acid elagic, un alt compus fenolic ce inhibă multiplicarea celulelor canceroase şi, totodată, previne apariţia şi dezvoltarea celulelor canceroase la persoanele cu predispoziţie pentru această boală.
5. Te scapă de alergii
Zmeura este o sursă generoasă de quercitină, unul dintre cei mai activi flavonoizi. Este o substanţă ce acţionează ca un medicament antihistaminic clasic pentru prevenirea apariţiei simptomelor alergiei. Quercitina joacă un rol important şi în controlarea diabetului, favorizând secreţia de insulină şi împiedică fabricarea şi acumularea sorbitolului* în sânge şi în ţesuturi.
*Sorbitolul este un aditiv alimentar cunoscut şi sub numele de glucitol sau E420, folosit în industria farmaceutică şi alimentară ca îndulcitor, umectant şi laxativ.




Autor:
Dragos Tanase
Sursa:
ziarulring.ro
Sursa-foto:

ziarulring.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu