ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 21 iulie 2014

4 fructe sanatoase pentru rinichii tai


4 fructe sanatoase pentru rinichii tai
Lunile de vara sunt cele mai grele cand suferi de probleme renale. Pierzi mai multa apa decat in restul anului, iar pierderea apei se traduce prin deshidratare, primele semne ale deshidratarii fiind urina colorata in galben puternic si mersul rar la toaleta.
Daca ti se intampla asta, pietrele la rinichi se afla la un pahar de apa (in minus) distanta! Fie ca te supara sau nu o afectiune renala, e bine sa adopti masuri de preventie pentru a tine la distanta infectiile.
Cure prietenoase cu rinichii
Exista fructe care au puternic efect depurativ, de reechilibrare a functiei rinichilor si de remineralizare generala. Sunt eficiente in nefrite, pielonefrite si calculi renali. Gratie compusilor antioxidanti, o scurta cura de cateva zile cu unul din aceste fructe te apara de infectiile urinare. Efectul apare in urma unui consum zilnic de 0,5-1 kg.
Cura cu cirese
Cura cu pepene verde
Cura cu struguri
Cura cu mere

Evita oxalatii – compusii de calciu responsabili cu dezvoltarea formatiunilor solide cunoscute in popor drept “pietre la rinichi”. Alimentele care contin oxalati (acid oxalic) in cantitati mari sunt fructele de padure, capsunele, ciocolata neagra, smochinele uscate, nucile, produsele din soia (lapte, tofu, iaurt), cartofii dulci, germenii de grau, spanacul, mazarea, sfecla-rosie, lintea, ridichile, pastele fainoase, carnurile.
Fibrele din anumite alimente favorizeaza eliminarea oxalatilor – taratele de ovaz si de grau, varza, morcovii. La fel de bune sunt lamaile, ananasul, dovleceii, castravetii, telina si urzicile.

Sursa: Ecusine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu