ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 21 iunie 2014

Vișinele, mai mult ca perfecte. Au grijă de siluetă, de inimă și ten
Vișinele, mai mult ca perfecte. Au grijă de siluetă, de inimă și ten Sunt unele din cele mai gustoase fructe ale verii. Savoarea însă nu este singurul lor atu, ele fiind o sursă generoasă de substanţe bioactive valoroase pentru organism.
Dacă surorile lor mai dulci, cireșele, stau mai bine pe tort, ele sunt perfecte pentru miezul plăcintelor, ruladelor și prăjiturilor. Sunt răcoritoare, zemoase și aduc o mulţime de beneficii sănătăţii. Iată doar o parte dintre acestea:
Coboară nivelul colesterolului și al trigliceridelor, prevenind bolile cardiovasculare, dar și apariţia diabetului, arată rezultatele unui studiu efectuat în cadrul Universităţii Michigan (SUA). Datorită fibrelor alimentare din categoria pectinelor, pe de altă parte, și antocianidinelor (substanţe cu proprietăţi antioxidante), pe de altă parte, ele împiedică depunerile de colesterol pe vasele sanguine și formarea cheagurilor de sânge în artere, întăresc pereţii vaselor, îmbunătăţesc ritmul cardiac și menţin constantă tensiunea arterială.
Sunt de neînlocuit în curele de slăbire, întrucât conţin 85%-90% apă și doar 30 de calorii/100 g. Studiul amintit mai sus arată că persoanele care mănâncă în jur de un kilogram de vișine zilnic au parte de o reducere a depunerilor grăsimilor inestetice în jurul taliei.
Sunt de mare ajutor în bolile aparatului digestiv (constipaţie, gastrite, atonie hepatică, colite de fermentaţie și de putrefacţie, hepatite cronice, litiază biliară).
Combat anemia și întârzierea creșterii la copii, pentru că sunt bogate în vitaminele B1, B2, B3, B6, B9, C și E, dar și minerale importante precum calciu, potasiu și fosfor.
Ameliorează stările de ameţeală, migrenele și durerile de cap. În acest scop, se aplică pe frunte o cataplasmă din fructe zdrobite.
Siropul de vișine este un bun remediu al afecţiunilor respiratorii (tuse, gripă, stări febrile, faringite, bronșite, pleurezie).
Măștile din vișine tonifică și decongestionează tenul; redau elasticitatea; combat semnele de bătrâneţe, pecingine, pistrui și cuperoză; vindecă tăieturile, plăgile și crăpăturile pielii.

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Vineri, 20 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu