ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 25 iunie 2014

 SECRETELE unei relaţii de lungă durată. Flirtul cu alte persoane și weekendul în doi, printre cele mai importante
SECRETELE unei relaţii de lungă durată. Flirtul cu alte persoane și weekendul în doi, printre cele mai importante Flirtul cu alte persoane, dar și petrecerea sfârșitului de săptămână în doi se numără printre secretele unei relaţii de lungă durată, spune scriitoarea britanică Julia Crouch, autoarea cărţii despre acest subiect "The Long Fall".
Julia Crouch susţine că flirtul cu alte persoane poate fi amuzant și sporește încrederea în sine, atâta vreme cât nu se transformă în altceva și nu ameninţă fundamentele relaţiei, conform dailymail.co.uk.
Căsătorită de 25 de ani, Julia Crouch a precizat, de asemenea, că sexul este important pentru o relaţie pe termen lung, indiferent de vârstă, aceasta spunând că intimitatea cu partenerul ajută la rezolvarea conflictelor și favorizează o mai bună comunicare între parteneri.
Un alt factor important al consolidării relaţiei îl reprezintă împărţirea responsabilităţilor legate de treburile casnice, de creșterea copiilor, dar și administrarea împreună a banilor, indiferent de veniturile fiecăruia.
"Uneori, eu câștig mai mult, alteori, soţul meu. Nu avem decât un singur cont bancar - ei bine, uneori era un cont fără acoperire - și puneam banii la comun", a spus Julia Crouch în cartea sa.
O relaţie de lungă durată, în afară de iubire și comunicare, se bazează în general pe câteva reguli de bază:
  • - Păstraţi legătura cu prietenii și întâlniţi-vă cu aceștia fără partenerul de viaţă - este important să aveţi și să acordaţi libertate, astfel încât să rămâneţi voi înșivă și să nu vă sufocaţi partenerul de cuplu.
  • - Nu trebuie să credeţi niciodată că relaţia va merge de la sine și că nu aveţi nevoie să depuneţi eforturi constante pentru menţinerea acesteia.
  • - Învăţaţi și descoperiţi mereu lucruri noi unul despre celălalt, încercaţi să vă surprindeţi partenerul și, pe cât posibil, să organizaţi vacanţe în doi, chiar dacă aveţi copii.
  • - Discutaţi cu partenerul de viaţă lucrurile care vă deranjează, dacă se poate cât mai curând, nu lăsaţi resentimentele să se adune și găsiţi o rezolvare împreună.
  • - Spuneţi "te iubesc" partenerului cât mai des, dar nu transformaţi acest sfat într-o îndatorire - uneori, gesturile sunt mai importante decât cuvintele.

Autor: Mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu