ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 11 iunie 2014

Tu cum te trezești dimineaţa? Uite ce greșeli faci!
Tu cum te trezești dimineaţa? Uite ce greșeli faci! Deși nu ne dăm seama, dimineaţa, când ne trezim, facem niște greșeli care au urmări pe parcursul întregii zile. Jurnaliștii de la Huffington Post ne spun care sunt acestea și cum îţi influenţează ele starea de bine de peste zi. 
Te dai repede jos din pat - Dacă te dai repede jos din pat,  în acest moment soliciţi prea mult mușchii spatelui care sunt deja rigizi după o noapte petrecută fără a schimba prea des poziţia corpului, susţine Robert Oexman, un specialist în problema somnului și director al unui institut de cercetare. O mișcare prea rapidă poate duce la spasm muscular ce poate provoca dureri lombare sau alunecări și chiar rupturi de disc vertebral. De asemenea, după ce staţi întinși pentru mai multe ore, când vă daţi jos repede din pat, sângele este împins puternic către picioare, iar asta vă produce o senzaţie de ameţeală și vă poate face să vă împiedicaţi. Recomandat este să te ghemuiești cu genunchii la piept. Cest lucru te va ajuta nu numai să-ţi dezmorţești mușchii, ci și să-ţi pui sângele în mișcare. 
?ii draperiile lăsate - Pentru a începe ziua cu o atitudine pozitivă și a regla ceasul intern este nevoie de lumina soarelui. Lăsând razele dimineţii să pătrundă în casă poţi chiar să-ţi controlezi greutatea, după cum au descoperit cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Feinberg. Sfatul este să strângeţi complet draperiile imediat după ce coborâţi din pat.
Pui ceasul să sune prea devreme - După ce oprești deșteptătorul, mai aţipești 10 minute. Ceea ce nu știi este faptul că un somn întrerupt îţi va afecta organismul, fiindu-ţi mai greu să adormi seara. Este recomandat  să vă treziţi atunci când soneria se oprește, nu peste 10 sau 20 de minute.
Începi dimineaţa cu exerciţii - Pentru a-ţi ajuta organismul, ar trebui să mânânci în primele 30 de minute după trezire, dar acest lucru pare mai greu de realizat atunci când primul lucru la care te gândești sunt exerciţiile matinale. Dar a sări peste masa de dimineaţă este o problemă. După ce ai "postit" o noapte întreagă, organismul are nevoie de carbohidraţi pentru a reface resursele epuizate de energie - mai ales dacă ai de gând să le epuizezi și mai mult la gimnastică.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Miercuri, 11 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu