ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 28 iunie 2014

Tort de cireșe cu fulgi de ciocolată
Tort de cireșe cu fulgi de ciocolată
 Ingrediente

    3 ouă
    200 g zahăr tos
    3 pliculete zahăr vanilat
    100 g făină
    2 linguri cacao
    1 lingurita rasă de praf de copt
    8 linguri vișinată
    4 foi gelatină albă
    250 g mascarpone
    500 g brânză de vaci cât mai slabă
    200-250 ml frișcă lichidă
    500 g cireșe proaspete
    1 plic gelatină pentru torturi
    3 lingurite apă
    zahăr pudră
    70 g ciocolată neagră dată pe răzătoare pentru décor

Preparare
1. În tava unsă cu puţin ulei se așază hârtia de copt.
2. Se bat spumă albușurile cu 3 linguri de apă rece și un vârf de sare, după care se adaugă zahărul și un pliculeţ de zahăr vanilat. Se încorporează apoi gălbenușurile, pe rând, peste ele se adaugă făina, cacaua și praful de copt.
3. Aluatul se toarnă într-o fomă pentru tort cu pereţi detașabili (26 cm diametrul) și se coace în cuptorul preîncălzit, la foc moderat. Se lasă la copt timp de 30 de minute, apoi se răcește și se tranșează în două jumătăţi egale.
4. Jumătatea de blat de la bază se însiropează cu vișinată.
5. Se amestecă mascarpone cu brânza de vaci și cu trei linguriţe de zahăr și două pliculeţe de zahăr vanilat, până se formează o cremă.
6. Gelatina se înmoaie în 100 ml apă rece, după care se topește la foc foarte mic, se lasă puţin la răcit și se toarnă peste restul de cremă. Frișca se bate și se încorporează și ea în cremă.
7. Se opresc 3-4 linguri din cremă, care se amestecă cu o lingură de vișinată și cu 10 cireșe curăţate de codiţe și de sâmburi și tăiate mărunt. Cu această cremă colorată se ornează partea de la bază a tortului, în pantă. Restul se completează cu crema albă. Se pune blatul de deasupra, după care se ornează tortul pe deasupra cu crema rămasă. Se lasă la rece 2 ore.
8. Restul de cireșe se spală, li se scot sâmburii și se așază pe tort lăsând liber pe margine aproximativ 1-2 cm. Se ornează cu ciocolată dată pe răzătoarea mare.

Autor: Unica.ro
Sursa: retete.unica.ro  Vineri, 27 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu