ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 29 iunie 2014

Top 10 băuturi răcoritoare și detoxifiante
Top 10 băuturi răcoritoare și detoxifiante  Pentru a face consumul apei mai atractiv, apelează la un truc simplu și eficient: adăugă câteva fructe sau legume proaspete pentru a-i da aromă și a-i îmbunătăţi gustul. Nu doar că te vei hidrata mai bine, ci vei beneficia și de o optimizare a procesului de detoxifere.
Să bem doi litri de apă pe zi, ne spune toată lumea. De multe ori însă ţinta este greu de atins, iar consecinţele se văd imediat. Se instalează oboseala, apar problemele de concentrare, iar tenul pare mai ofilit. 
 Ca să ajungi să bei cele 8-10 pahare pe zi, topinspired.com recomandă un șiretlic: îmbunăţirea gustului apei prin adăugarea unor fucte și legume proaspete. Hidratarea va deveni astfel un moment plăcut, greu de „uitat”.  În plus, te vei descotorosi mai ușor de toxinele acumulate în corp. Alege ce-ţi surâde mai mult din cele 10 propuneri. 
Apa cu mentă și lămâie

Tot ce trebuie sa faci este să speli frunzele de mentă și să le pui într-o cafară împreună cu o lămâie tăiată în felii. Umple apoi vasul cu apă plată și dă-l la frigider pentru câteva ore. Este atât de revigorantă această băutură, că vei simţi instantaneu cum te umpli de energie. Mai mult, este perfectă pentru arderea grăsimilor
Apa cu pepene roșu
Este delicioasă și îmbunătăţește procesul e detoxifiere a organismului. Pentru a face această băutură, taie pur și simplu câteva feliuţe de pepene și adaugă-le în paharul cu apă. Pentru mai multă aromă, scapă și câteva frunze de mentă.
Apa cu castravete

Hidratează și curăţă de minune organismul. Reprezintă un start bun al zilei, consumul ei fiind recomandat imedia după trezire. Toarnă apă într-o carafă, taie rondele doi-trei castreveţi, câteva felii de lămâie, zdrobește câteva frunze de mentă și amestecă. Consum-o din abundenţă, pentru că e benefică și pentru sistemul digestiv.   
Apa cu căpșune

Ușor de făcut, dar extrem de îmbietoare. Are puţine calorii, nu-ţi face griji. Feliază câteva fructe, adaugă apă într-un pahar și câteva cuburi de gheaţă. Dacă vrei, poţi adăuga și frunze de mentă.
Apa cu ghimbir
E foarte bună pentru digestie, dar și pentru sistemul imunitar, fiind adeseori recomandată ca remediu natural în caz de răceală. Taie mărunt o jumătate de rădăcină proaspătă de ghimbir, adăugă apă după gust (atât cât să reduci iuţeala până la un punct acceptabil). Pentru un gust mai bogat, poţi adăuga și câteva felii sau puţin suc de lămăie. 
Apa cu mere și scorţișoară

Deși combinaţia dintre mere și scorţișoare te poate trimite cu gândul la plăcinte, ei bine aici e vorba de o băutură vitaminizantă și ușoară. Pune câteva felii de măr într-o carafă cu apă, adaugă două-trei beţișoare de scorţișoară, amestecă bine și bea înainte de masă.
Apa cu grepfrut

Această băutură poate ajuta organismul în lupta cu grăsimile. Este bogată în vitamina C și asigură o accelerare a procesului de detoxifiere. Curăţă feliile de fruct, îndepărtând cu grijă pieliţa albă, amăruie, adăugă gheaţă și mentă, după preferinţă.
Apa cu lime

Asigură o revigorare imediată, fiind o excelentă băutură de vară. Lime-ul vine cu o multitudine de avantaje, iar cel mai important este acela că îndepărtează cu succes toxinele
Apă cu fructe de pădure

Dacă vrei să-ţi impresionezi prietenii sau chiar propriile papile gustative, încearcă această băutură minunată. Strivește într-un pahar câteva fructe de pădure - mure, zmeură, afine, orice ai la dispoziţie, adăugă apă și două-trei cuburi de gheaţă.
 Apa cu portocale

Dacă nu ai timp sau chef pentru a-ţi face un suc de portocale, ai o opţiune chiar mai bună. Taie fructul în felii subţiri și adaugă apă cât cuprinde, strivește bine cu o lingură de lemn, amestecă și bea cu plăcere. 

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Sambata, 28 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu