ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 11 iunie 2014

Sulfina, leac pentru picioarele �grele�
Sulfina, leac pentru picioarele �grele�
Ai senzaţia de picioare obosite și „grele"? Apelează la remediile farmaciei verzi. Află din numărul de iunie al revistei "Click! Sănătate" ce poţi trata cu sulfină!
Cunoscută și sub denumirea de sulcină sau iarbă de piatră, această plantă are efecte benefice asupra circulaţiei periferice.

Cură cu infuzie. Unul dintre leacurile pe bază de sulfină este infuzia. O obţii din 2 linguri de flori și petale uscate, peste care torni o jumătate de litru de apă clocotită. Este indicat să o bei de două ori pe zi, înainte de mese, timp de o lună, apoi, timp de 10 zile faci pauză, după care repeţi cura. De asemenea, poţi folosi și comprese reci. Înmoi un tifon în infuzia de sulfină, apoi aplici pe picioare, până se usucă. Repeţi de trei-patru ori.
 

Cataplasme. Claudius Galenus din Pergam, medic grec al Antichităţii, folosea cataplasma de sulfină pentru vindecarea mai multor afecţiuni. Aceasta și-a dovedit eficienţa și în insuficienţa venoasă. O prepari din 5 linguriţe de pulbere de sulfină, pe care le amesteci cu apă călduţă, până când se formează o pastă. O pui direct pe zonele umflate, o învelești cu un nailon, ca să nu se întărească și lași să acţioneze o oră.
Băile cu sulfină. Mărunţești un pumn de tulpină, frunze și flori de sulfină uscate, apoi torni un litru de apă clocotită. Lași preparatul la temperatura camerei timp de 12 ore. Apoi, strecori și torni lichidul obţinut peste apa din cadă. Baia trebuie să dureze între 20 și 30 de minute. Aceasta nu numai că te ajută să scapi de problema de sănătate, dar e și foarte relaxantă. 

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Marti, 10 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu