ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 11 iunie 2014

Sfaturile medicilor pe vreme de caniculă: Băuturile alcoolice, nerecomandate; Berea răcorește pe moment, apoi moleșește
Sfaturile medicilor pe vreme de caniculă: Băuturile alcoolice, nerecomandate; Berea răcorește pe moment, apoi moleșește Hidratarea este esenţială în zilele caniculare, când este indicat consumul de apă, sucuri naturale și iaurturi, în timp ce băuturile cu conţinut ridicat de cofeină și alcoolul, inclusiv berea - care răcorește pe moment, apoi moleșește -, sunt nerecomandate, spune medicul Alis Grasu.
Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă București-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu, hidratarea este esenţială în zilele cu temperaturi ridicate. "Să ne hidratăm corect, pe de o parte cu lichide, apă minerală, apă plată, sucuri naturale neîndulcite, iar pe de altă parte o hidratarea foarte bună poate fi asigurată de iaurt și de legumele și fructele proaspete, cu conţinut mare de apă. Se vor evita băuturile cu conţinut ridicat în cofeină și băuturile alcoolice. Berea ne răcorește pe moment, ulterior ne moleșește și ne face să cădem în stradă", arată dr. Grasu.
Medicul mai recomandă ca în zilele canciulare să fie evitate plimbările prin soare în intervalul 11.00-18.00.
"În intervalul dintre 10.30-11.00 și 18.00 să stăm în camere ventilate, bine aerisite. Efortul fizic ar trebui oprit în acest interval. Dacă, totuși, este musai să umblăm prin soare, atunci trebuie să ne îmbrăcăm cu haine din bumbac, in sau mătase naturală, haine ample, vaporoase, care să împiedice încălzirea", a mai precizat dr. Alis Grasu.
Tot în perioadele caniculare, o atenţie deosebită trebuie acordată vârstnicilor, persoanelor cu dizabilităţi și copiilor, a subliniat managerul SABI.
"Trebuie să ne pese de cei de lângă noi. Dacă avem persoane cu dizabilităţi, dependente de noi, să le asigurăm confort termic adecvat în locuinţă să le asigurăm hidratare corespunzătoare. Să nu așteptăm să ne ceară apă, ci să le dăm câte puţin și constant, la 10-15 minute. La fel cu copiii mici. Să fie hrăniţi când cer și să nu diversificăm alimentaţia, pentru că sugarul nu poate suporta două stresuri simultan - căldura și schimbarea alimentaţiei. Schimbările climatice se resimt în starea de sănătate", a explicat dr. Grasu.

Autor: Mediafax.ro
Sursa: www.mediafax.ro  Marti, 10 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu