ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 26 iunie 2014

 Cum putem scăpa de cârcei
Cum putem scăpa de cârcei
Cârceii apar mai ales din cauza deshidratării și a lipsei unor minerale precum calciul, magneziul și potasiul. Cele mai afectate de crampele musculare sunt membrele inferioare.

 Deși nu sunt o problemă gravă, cârceii, contracţii involuntare și dureroase ale mușchilor, pot crea neplăceri mai ales dacă persoana afectată se află la volan sau dacă înoată.

Cele mai expuse crampelor musculare sunt persoanele active, care depun efort fizic susţinut (sportivii), cele supraponderale (kilogramele în plus apasă asupra mușchilor) și cele care au o circulaţie sanguină deficitară. Riscul de a suferi astfel de spasme este mare și la vârstnici, în cazul lor fiind cauzate de atrofierea mușchilor. Și statul îndelund pe scaun, picior peste picior, și purtarea tocurilor înalte favorizează apariţia crampelor musculare. La gravide, cârceii apar din cauza schimbărilor hormonale specifice acestei perioade.
Crampele nu necesită tratament specific, însă dacă apar fecvent și sunt dureroase, este nevoie de consult medical. În unele cazuri, ele pot ascunde boli neurologice, insuficienţă circulatorie periferică sau dezechilibre hormonale.
Deshidratarea, factor de risc
La persoanele active, se pierd mai multe lichide și săruri minerale prin transpiraţie. Acest lucru afectează echilibrul normal al electroliţilor la nivelul mușchilor, cauzând spasme. Și carenţele de calciu, magneziu și potasiu, minerale necesare pentru mușchi, pot antrena apariţia cârceilor. O dietă bogată în aceste minerale (lactate, cereale, fructe și legume) ajută la prevenirea crampelor musculare.
Compresele sunt eficiente
Imediat după apariţia unei crampe, este necesară oprirea activităţii. Mușchiul contractat trebuie masat până la dispariţia disconfortului. Dacă mușchiul este dureros la atingere, se pot aplica unele comprese reci, care vor ajuta la relaxarea acestuia, iar pentru detensionarea mușchiului se pot pune comprese calde, care ajută la restabilirea circulaţiei sanguine în zona afectată.
Pentru prevenirea cârceilor pe timpul nopţii, se pot face, înainte de culcare, câteva exerciţii de întindere a gambelor, o baie caldă și masarea cu uleiuri esenţiale a membrele inferioare.
Cum acţionează produsele anticârcei?
Există în farmacii suplimente alimentare destinate prevenirii cârceilor, sub formă de comprimate sau de pulbere efervescentă. Acestea conţin magneziu, potasiu (necesare pentru menţinerea echilibrului electroliţilor), vitamina E și cele din complexul B, indicate pentru îmbunătăţirea circulaţiei și a activităţii celulare.

Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Miercuri, 25 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu