ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 4 iunie 2014

 Ia-ţi porţia de ENERGIE din farfurie!
Ia-ţi porţia de ENERGIE din farfurie!
Primul reflex când ne ridicăm din pat este să punem ibricul la fiert și să ne preparăm o cafea mare și gustoasă. Pentru că doar așa căpătăm energia necesară pentru o nouă zi de muncă. Există însă și alternative.
Trebuie să știţi, însă, că nu doar cafeaua ne umple de tonus. Putem să ne câștigăm energia din surse naturale și sănătoase precum somn, alimentaţie, sport și chiar aer curat.
1. Somnul, secretul energiei
Seara, înainte de culcare, scopul suprem trebuie să fie un somn profund, fără coșmaruri. Veţi remarca cât de bine vă veţi trezi dis de dimineaţă. Până la urmă, acesta este scopul somnului: de a permite corpului să se odihnescă și să se energizeze, lucru imposibil de realizat, în prezenţa cofeinei, care ne agită și ne alungă cheful de somn.
2. Începeţi ziua cu sport
Cum putem prelungi buna dispoziţie pe care o avem după un somn profund, dacă nu cu zece minute de gimnastică. Este cea mai bună modalitate de a da un imbold atât creierului, cât și corpului. Cu sângele oxigenat, ne vom simţi gata de a rezolva orice problemă ar apărea. Faceţi zilnic exerciţii fizice.
3. Nu uitaţi de micul dejun
Și nu-l împărţiţi cu nimeni! Aș spune proverbul. Alegeţi un meniu care să includă carbohidraţi complecși precum fulgii de cereale integrale, pe care corpul îi metabolizează ușor în energie. Pe parcursul zilei, continuaţi cu mese echilibrate. Aveţi grijă ca din alimentaţie să nu lipsească fructele și legumele proaspete.
4. Beţi ceai energizant
Există ceaiuri cu potenţial de revigorare și tonifiere a organismului. „Acesta înlocuiește cu succes cafeaua, vitaminizează organismul și înlătură stările de oboseală”, ne-a explicat Constantin Stan, de la Farmacia Naturii. Infizia energizantă conţine salvie, gălbenele, mentă și cimbrișor.
5. Faceţi exerciţii de respiraţie!
Pe parcursul întregii zile, nu uitaţi să faceţi exerciţii de respiraţie. Respiraţi pe nas, adânc, până vă simţiţi plămânii plini și expiraţi tot pe nas, cu mai mare viteză. O serie de astfel de inspiraţii-expiraţii vă vor oferi multă energie!

6. Ascultaţi muzică
Muzica veselă binedispune și vă invită la dans, metodă foarte bună de energizare. Așa că nu evitaţi să ascultaţi melodii ritmate și vesele.

Cafeina stimulează sistemul nervos
S-a demonstrat că viteza transmiterii informaţiilor în creier poate crește cu ajutorul unei cești de cafea. Efectul stimulant asupra sistemului nervos se datorează cafeinei. Boabele de cafea conţin aproximativ 2% cafeină, substanţă cu proprietăţi revigorante.
Conform specialiștilor, cafeina protejează de la distrugere serotonina și dopamina, substanţe care transmit mesaje de la o celulă nervoasă la alta și dau senzaţia de bine a organismului.

Autor: Click sanatate.ro
Sursa: www.clicksanatate.ro  Miercuri, 4 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu