ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 4 iunie 2014

Obiceiuri care îţi pot pune inima în pericol
Obiceiuri care îţi pot pune inima în pericol
Bolile cardiovasculare au ,,câștigat” din ce în ce mai mult teren în ultimii ani, fie că este vorba de seniori sau de cei tineri. Puţine persoane știu că o parte dintre obiceiurile zilnice pot duce în timp la apariţia acestor afecţiuni. Află din material care sunt obiceiurile nocive pentru inima ta, dar și cum le poţi evita!
Privitul la televizor
Persoanele care obișnuiesc să se uite la televizor mai mult de patru ore pe zi au un risc cu 80% mai ridicat să sufere de probleme cardiace, afecţiuni care pot duce inclusiv la deces, atenţionează Sharad Kasarle, om de știinţă la Centrul de Nutriţie și Cercetări DSK din India.
Chiar dacă persoana are o greutate normală, statul pentru perioade mai lungi de timp în faţa televizorului sau a calculatorului poate influenţa negativ nivelul zahărului sau al grăsimilor din sânge.
Iar toţi acești factori pot duce la apariţia problemelor cardiace. Mai mult, o parte dintre persoane obișnuiesc să mănânce în faţa televizorului, obicei nu tocmai sănătos. Astfel, riscul de apariţie a problemelor digestive sau a celor de greutate crește semnificativ.
Ignori sforăitul sau problemele dentare
Mai mult decât o neplăcere minoră, sforăitul este unul dintre semnele principale ale apneei obstructive în somn. Tulburarea, reprezentată de întreruperile de respiraţie din timpul somnului, poate duce în timp la apariţia hipertensiunii arteriale.
Studiile realizate de-a lungul anilor au arătat că apneea se numără printre factorii de risc când vine vorba de bolile cardiovasculare.
La fel ca și sforăitul, lipsa igienei dentare poate influenţa apariţia acestor afecţiuni. Mai exact, bacteriile care pot apărea în lipsa igienei orale pot declanșa inflamare în organism, ceea ce poate favoriza apariţia aterosclerozei (depunere de colesterol în pereţii arterelor).
Treci cu vederea stările depresive dese
Simţi că situaţiile stresante nu se mai termină? Stările de ostilitate și cele de depresie pot afecta în egală măsură sănătatea inimii.
Perioadele lungi de stres și emoţiile negative pot favoriza apariţia tensiunii arteriale mărite, ceea ce crește și riscul apariţiei infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral.
Un risc mai ridicat au persoanele care obișnuiesc să se interiorizeze în perioadele de stres, au arătat rezultatele cercetărilor din ultimii ani Pentru a reduce acest risc, specialiștii recomandă soluţionarea problemelor, respectiv ,,tratarea” depresiei.
Fumatul sau convieţuirea cu un fumător
Cu siguranţă ai auzit deja de sute de ori că fumatul și sănătatea cardiacă nu ,,fac casă bună”. Fumatul poate provoca daune majore inimii.
Obiceiul mai puţin sănătos poate duce la formarea cheagurilor care pot bloca fluxul de sânge de la nivelul inimii. Alţi factori de risc asociaţi cu fumatul, precum hipertensiunea arterială, colesterolul mărit, diabetul, obezitatea , trebuie ţinuţi sub control pentru a preveni problemele cardiovasculare.

Autor: Clicxk sanatate.ro
Sursa: www.clicksanatate.ro  Marti, 3 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu