ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 13 iunie 2014

Mușeţelul te scapă de migrene
Mușeţelul te scapă de migrene
Jumătate dintre români au dureri de cap și migrene cel puţin o dată pe lună. Revista „Click! pentru femei" îţi spune la ce leacuri din natură poţi apela.
Ceai de mușeţel
Persoanele care suferă de insomnie, precum și cele care scrâșnesc din dinţi (bruxism) sau cărora li se întrerupe respiraţia în somn pot avea dimineţi în care se trezesc cu dureri de cap puternice. Un remediu rapid în astfel de situaţii este ceaiul de mușeţel. Îl prepari dintr-o lingură de flori mărunţite, peste care adaugi 250 de ml de apă fierbinte. Lași la infuzat câteva minute. Se bea pe stomacul gol, neîndulcit.
Compresă cu bitter suedez  
O combinaţie de ierburi amare și aromate (genţiana, pelinul, aloe vera, păpădia, angelica și coada-șoricelului), bitterul suedez este un remediu excelent împotriva durerilor de cap. Leacul a fost folosit prima dată de celebrul medic Paracelsus, în Evul Mediu. Nu trebuie decât să pui pe frunte o compresă cu bitter, pe care o lași să acţioneze jumătate de oră.
Infuzie de rozmarin
60% din femei au dureri de cap cu o săptămână înainte de menstruaţie. Acestea, cât și cele cauzate de stres,  pot fi combătute cu ajutorul rozmarinului. Această plantă are un conţinut bogat de carvacrol (substanţă cunoscută pentru proprietăţile calmante). Ai nevoie de o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Și uleiul esenţial de rozmarin te ajută să calmezi durerea. Aplici câteva picături pe frunte și pe tâmple și te masezi ușor, aproximativ 3-4 minute. Apoi trebuie să te relaxezi, pentru ca acesta să acţioneze.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Joi, 12 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu