ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 8 iunie 2014

Motive pentru care ar trebui să consumăm oţet. Iată 5 beneficii!
Motive pentru care ar trebui să consumăm oţet. Iată 5 beneficii!
Oţetul poate fi folosit la prepararea salatelor și a anumitor mâncăruri, este un ajutor de nădejde în curăţenie dar este și foarte sănătos pentru organism. Iată câteva dintre beneficiile lui!
 

1. Bun detoxifiant
Consumă zilnic, timp de două săptămâni, câte un pahar cu apă în care ai turnat o linguriţă de oţet de mere și puţină miere. Tratamentul trebuie urmat dimineaţa, pe stomacul gol. Amestecul curăţă intestinele, activează digestia, stimulează cirulaţia și ajută la eliminarea eficientă a reziduurilor și toxinelor din organism.
 

2. Cicatrizează rănile
Dacă te-ai lovit și te-ai învineţit, încălzește puţin oţet de mere amestecat cu două, trei prafuri de sare. Toarnă oţetul pe o bucată de pânză și aplică această compresă peste lovitură. Oţetul ajută la irigarea puternică a zonei afectate și ajută ţesuturile să se vindece rapid. Tot pentru uz extren, puteţi folosi oţetul pentru tamponări în cazul rănilor ușoare. Are efect antiinflamator, dezinfectatnt și oprește hemoragiile.
 

3. Scade febra
Perioadele scurte de febră sunt benefice. Ele apar ca o reacţie de apărare a organismului împotriva infecţiilor. Totuși, dacă febra persistă, este bine să te vadă un medic. Pe lângă tratamentul prescris, încearcă frecţiile cu oţet de mere. Cât stai în pat, poartă o pereche de ciorapi umeziţi cu oţet și pune câteva comprese pe gambe. Ele vor stimula circulaţia sângelui și vor diminua căldura în exces a corpului.
 

4. Reglează menstruaţia
Menoragia sau menstruaţia abundentă poate fi echilibrată dacă bei în fiecare dimineaţă, în timpul ciclului menstrual, câte un pahar cu apă amestecată cu două linguriţe de oţet de mere, îndulcit cu miere.
 

5. Crește rezistenţa organismului
Oţetul din vin conţine bioflavonoizi și vitamina C, substanţe care luptă împotriva infecţiilor bacteriene și virale, dar și a cancerului. În plus, oţetul balsamic consumat în salate reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge pe artere, îmbunătăţind circulaţia sângelui. Mai mult, oţetul scade colesterolul „rău” și reglează glicemia graţie acidului acetic.


Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Joi, 5 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu