ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 23 iunie 2014

 STUDIU: Merele, printre alimentele eficiente în combaterea respiraţiei neplăcute provocate de usturoi
STUDIU: Merele, printre alimentele eficiente în combaterea respiraţiei neplăcute provocate de usturoi Merele, sucul de lămâie și menta se numără printre alimentele care îi pot ajuta pe oameni să scape de respiraţia neplăcută provocată de consumul de usturoi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk.
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani și publicat în Journal of Food Science, ceaiul verde, pătrunjelul și spanacul îi pot ajuta, de asemenea, pe oameni să scape de respiraţia neplăcută cauzată de consumul de usturoi.
Respiraţia neplăcută de după consumul de usturoi este cauzată de unul dintre compușii care se regăsesc în acesta - sulfură de metil alil -, care nu poate fi metabolizat în timpul digestiei, astfel că este eliminat din corp prin intermediul respiraţiei și al transpiraţiei.
Voluntarii care au participat la realizarea acestui studiu au mâncat usturoi în stare naturală, după care au consumat diferite alimente pentru a se observa care sunt eficiente în lupta cu respiraţia neplăcută.
Dintre toate alimentele consumate, s-a constatat că merele sunt cele mai eficiente în acest proces.
Totodată, toate alimentele care au dovedit că sunt eficiente sunt bogate în compuși numiţi polifenoli, care descompun substanţele cu miros înţepător din usturoi. Aciditatea din sucul de lămâie ajută, de asemenea, în procesul de eliminare a acestui miros.
Pentru un rezultat mai bun, oamenii de știinţă recomandă combinarea acestor alimente cu usturoiul, atunci când acest lucru este posibil.
O cercetare anterioară a arătat că laptele poate reduce semnificativ concentraţiile de substanţe chimice care fac ca mirosul de usturoi să fie de lungă durată.

Autor: Mediafax.ro
Sursa: www.mediafax.ro  Luni, 23 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu