ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 28 iunie 2014

 Cele mai frecvente probleme ale pielii în timpul verii și modalităţi de prevenire a acestora
Cele mai frecvente probleme ale pielii în timpul verii și modalităţi de prevenire a acestora Cea mai frecventă problemă a pielii în timpul verii o constituie arsurile solare, însă există alte câteva afecţiuni mai puţin cunoscute, care vă pot strica vacanţa dacă nu sunt tratate corespunzător.
- Infecţiile fungice
Cea mai frecventă infecţie fungică ce poate apărea în timpul verii este pitiriazisul versicolor (tinea versicolor), întâlnită mai ales în regiunile umede, de exemplu, la tropice, potrivit huffingtonpost.com. Însă, în timpul verii, această infecţie se manifestă și în alte părţi ale lumii, sub forma unor cruste apărute pe spate, piept și gât. Cel mai simplu mod de prevenire a acestor infecţii fungice este igiena - faceţi duș după activităţile sportive solicitante, mai ales dacă umiditatea din atmosferă este ridicată. Dermatologii recomandă folosirea săpunului cu zinc pirition, pentru a împiedica dezvoltarea micozelor. Dacă simptomele persistă, consultaţi medicul specialist.
- Dermatita de contact
Dermatita de contact se referă la orice tip de afecţiune provocată de contactul cu plante și produse alergenice - riscul fiind prin urmare mai crescut când mergeţi în vacanţă cu cortul. Această afecţiune provoacă mâncărimi, înroșirea și uneori cojirea pielii, iar, în cazuri mai grave, bășici, urticarie și inflamaţii. Trataţi această afecţiune cu unguente cu hidrocortizon - care pot fi cumpărate de la farmacie fără reţetă -, iar, dacă dermatita este mai gravă, medicul va prescrie medicamente cu steroizi.
- Foliculita
Dacă faceţi sport în timpul verii îmbrăcaţi în haine strâmte și din fibre sintetice, sunteţi expuși riscului de a dezvolta foliculită, o infecţie bacteriană extrem de frecventă când se înregistrează temperaturi ridicate, care se manifestă prin apariţia unor bășicuţe roșii la nivelul umerilor, coapselor și feselor.
Pentru prevenirea foliculitei, faceţi duș și schimbaţi echipamentul sportiv imediat după terminarea exerciţiilor fizice. Pentru tratarea acestei infecţii, dermatologii recomandă folosirea unor geluri de duș și săpunuri antibacteriene, iar, în cazuri mai severe, mergeţi la medic pentru prescrierea unor medicamente cu administrare orală.
- Infecţia cu Molluscum Virus
Infecţia cu acest tip de virus este întâlnită mai ales în cazul copiilor care merg la piscină. Pentru prevenirea acestei infecţii, asiguraţi-vă că piscina este igienizată periodic și faceţi duș imediat după ce ieșiţi din piscină. O igienă riguroasă este cea mai bună metodă de prevenire a infecţiei cu Molluscum Virus, dar și a altor tipuri de infecţii bacteriene.

Autor: Mediafax.ro
Sursa: www.mediafax.ro  Sambata, 28 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu