ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 23 iunie 2014

 10 lucruri fascinante despre Pepepnele Galben
10 lucruri fascinante despre Pepepnele Galben Pepenele galben este savuros. Parfumul si gustul sau sunt unice, iar consumat rece, este o adevarata delicatesa. Mai mult decat atat insa, pepenele galben aduce beneficii nemaipomenite pentru sanatate.

Dintre componenetele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucidele, lipidele, fibrele, magneziul si calciul. De asemenea, fructul este sarac in calorii.
1. Pepenele galben contine doar 80 de calorii pe 200 de grame, ceea ce il transforma intr-un aliment ideal in timpul dietelor pentru slabire.
pepene galben beneficii

2. Pepenele galben ajuta vederea � o felie de pepene galben nu contine mai mult de 56 de calorii, dar iti asigura cantitatea necesara de vitamina A, substanta responsabila pentru intarirea vederii. Mai mult decat atat, consumul de pepene galben aduce in organism si aportul necesar de betacaroten.
3. Pepenele galben ajuta in lupta cu diabetul - chiar daca este dulce, pepenele galben are componente benefice ca potasiul, calciul, vitaminele A,B,C care sunt necesare in mentinerea echilibrului metabolic al diabeticilor.
4. Pepenele galben previne imbolnavirea de cancer fiindca este bogat in antioxidanti. Studiile au aratat ca oamenii ce consuma produse bogate in antioxidanti au un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer.
5. Pepenele galben sprijina sistemul imunitar , ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor, datorita acidului folic pe care il contine.
6. Pepenele galben este si un bun detoxifiant si de asemenea, poate fi folosit si in tratarea constipatiei.
7. Mai este folosit cu succes ca supliment alimentar pentr tratarea anemiei si a tulburarilor de alimentatie cum ar fi anorexia.
8. Pepenele galben s-a dovedit a fi foarte bun pentru functionarea optima a glandei tiroide si de aceea ne este recomandat chiar consumul zilnic al acestui aliment. Astfel, tinerii cu varsta cuprinsa intre 16-34 de ani ar trebui sa consume 600 de grame de pepene galben pe zi, adultii cu varsta cuprinsa intre 35-49 de ani 750 de grame pe zi, iar persoanele mai in varsta 50-65 de ani � 400 de grame pe zi.
9. Pepenele galben este folosit cu succes si in cosmetica. Masajul cu suc de pepene galben tonifiaza si confera elasticitate pielii, calmeaza iritatiile si previne arsurile solare, de asemenea pepenele galben ajuta la regenerarea tesuturilor. Aplicati feliute reci de pepene galben pentru a calma zone iritate sau pentru o masca care tonifica tenul.
pepene galben beneficii


10.Cum putem consuma pepenele galben?

Pepenele galben poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit ca ingredient de baza in salate de fructe, poate fi transformat in nectar (cu ajutorul unui blender) impreuna cu 2-3 lingurite de miere pentru a-i adauga savoare.
In anumite bucatrii, cum este cea italiana, pepenele galben se consuma ca o adevarata delicatesa, cu prosciutto.


Autor: Kudika.ro
Sursa:   Duminica, 22 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu