ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 28 iunie 2014

Loboda stimulează activitatea inimii! PLANTE DE LEAC din îndepărtata Siberie
Loboda stimulează activitatea inimii! PLANTE DE LEAC din îndepărtata Siberie  Specialiștii revistei Libertatea pentru femei îţi recomandă călduros leacuri tradiţionale din Siberia! În ţara frigului vine totuși și vara. Iar atunci cresc în pădurile nepoluate plante ce prelungesc tinereţea și viaţa. Iată trei din cele mai cunoscute.
Ginsengul siberian conţine substanţe active diferite faţă de ginsengul asiatic. Principala sa calitate este aceea de a stimula sistemul imunitar.
Folosită, în mod tradiţional, pentru a preveni răceala și gripa, dar și pentru a crește energia, vitalitatea și longevitatea, această plantă ajută organismul să facă faţă stresului, îmbunătăţește memoria și păstrează sănătatea mentală, în cazul vârstnicilor.
Atenţie însă la contraindicaţii! Ginsengul siberian nu trebuie folosit de femeile însărcinate sau care alăptează, de persoanele cu hipertensiune și boli mintale (manii sau schizofrenie), boli autoimune (artrită reumatoidă, boala Crohn etc.) sau cu probleme cardiovasculare.
Rhodiola are toate efectele pozitive ale ginsengului asiatic, fără a da starea de hiperexcitaţie pe care o provoacă acesta. Remediile obţinute din această plantă sunt indicate împotriva oboselii cronice și pentru creșterea rezistenţei la stres.
În Rusia, Rhodiola este folosită pe scară largă de sportivii de performanţă și de militari, pentru îmbunătăţirea condiţiei fizice. Și vârstnicii beneficiază de calităţile antiaging ale acestei plante, care acţionează și ca adjuvant în cazuri de neurastenie, depresie ori hipotensiune.
La noi, se poate găsi în produse standardizate și se recomandă administrarea unor cantităţi de 200, până la 600 mg de extract de Rhodiola rosea pe zi. Dozele mici sunt stimulatoare, pe când cele mari au mai degrabă efect sedativ.
Loboda de grădină provine și ea din Asia Centrală și din Siberia. În trecut era considerată plantă medicinală și era recomandată în afecţiuni hepatice, renale sau ginecologice. Și în prezent este recomandată pentru calităţile ei diuretic-depurative, remineralizante, vitaminizante și laxative.
Pentru a-i valorifica aceste însușiri, se consumă, cel mai bine ca atare, proaspătă, în salate. De reţinut că, din cauza conţinutului mare de oxalaţi, este contraindicată în artrite, litiaze oxalice, reumatism și gută.

Autor: Libertatea.ro
Sursa: www.libertatea.ro  Sambata, 28 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu