ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 29 iunie 2014

 TESTUL de SÂNGE care DESCOPERĂ CANCERUL DE SÂN, cu 10 ani ÎNAINTE de APARI?IA LUI
TESTUL de SÂNGE care DESCOPERĂ CANCERUL DE SÂN, cu 10 ani ÎNAINTE de APARI?IA LUI Un nou test sangvin le-ar putea avertiza pe femei de apariţia cancerului la sân cu 10 ani în avans, susţin specialiștii de la University College din Londra.
Testul de sânge care ar putea spune cu 10 ani în avans dacă există pericolul apariţiei cancerului la sân oferă pacientelor timpul necesar pentru a lua o serie de măsuri preventive - practicarea cu regularitate a exerciţiilor fizice, pierderea în greutate - cu mult înainte de instalarea bolii.
Astfel, datorită acestei despcoperiri, femeile aflate în jurul vârstelor de 50 și de 60 de ani ar putea face noul test în mod regulat, înainte de încheierea celor 10 ani, pentru a monitoriza nivelurile lor de risc.
În acest context, oamenii de știinţă speră că numărul femeilor care suferă de cancer la sân va scădea foarte mult.
Testul reprezintă primul instrument care monitorizează distrugerile produse la nivelul genelor de o serie de factori de mediu, precum fumatul, dieta, consumul de alcool și substanţele chimice.
Testele curente ce analizează riscul de cancer mamar se bazează doar pe identificarea persoanelor care prezintă un risc ridicat de degradare a ADN-ului și funcţionează doar în 10% din cazuri.
Ele sunt totuși utile pentru identificarea femeilor care prezintă periculoasa genă BRCA1, așa cum este cazul actriţei Angelina Jolie, care a suportat în 2013 o mastectomie dublă preventivă, scrie Daily Mail.
Până acum, oamenii de știinţă nu deţineau nicio metodă de detectare a cancerelor de sân non-moștenite, a căror incidenţă este de  90% din totalul cazurilor de cancer mamar.

Autor: Libertatea.ro
Sursa: www.libertatea.ro  Sambata, 28 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu