ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 20 iunie 2014

Cei mai periculosi aditivi alimentari


Cei mai periculosi aditivi alimentari
Aditivii alimentari sunt raul de care in buna masura te poti feri, daca citesti etichetele si eviti alimentele procesate care-i contin. In consecinta, este important sa stii care sunt aditivii alimentari care trebuie evitati.
Glutamatul monosodic (MSG / E621) – MSG
Este un aminoacid folosit pentru a spori arome in sosuri pentru salate, chips-uri, supe in plic, sosuri si este adaugat din belsug in mancarea din restaurante. MSG este cunoscut ca un excitotoxin, adica o substanta care lezeaza grav celulele si determina alterarea functiilor lor. Consumul regulat de MSG duce la depresie, incapacitate de memorare si scaderea IQ-ului, leziuni oculare, oboseala, durerile de cap si obezitatea. Glutamatul monosodic produce dependenta, consumatorii fiind “setati” sa consuma alimente care-l contin.
Sirop de porumb (HFCS)
Este un indulcitor artificial supra-rafinat, care a devenit ingredientul de baza pentru a indulci alimente si bauturi. Siropul de glucoza creste nivelului de colesterol rau si contribuie la dezvoltarea diabetului zaharat si a unor leziuni tisulare, provoca leziuni ale creierului si vaselor de sange. HFCS este adaugat in alimentele prelucrate, in paine, dulciuri, iaurturi aromate, sosuri pentru salate, conserve de legume, cereale
Aspartam (E951)
Este adaugat in produse asa zis dietetice etichetate ca fiind pentru “dieta” sau “fara zahar”. Aspartamul este cancerigen si are actiune neurotoxca. Aspartamul produce metanol in organism, care apoi se transforma in formaldehida. Metanolul se acumuleaza in organism scade IQ-ul, afectează memoria pe termen scurt si poate conduce la tumori cerebrale, limfom, diabet, scleroza multipla, Parkinson, Alzheimer, fibromialgie si oboseala cronica, precum si la tulburari emotionale (depresie, anxietate, atacuri de panica), ameteli, dureri de cap, greata, confuzie mentala, migrene si convulsii. Aspartam este adaugat in bauturile carbogazoase dietetice “fara zahar”, in gelatinele din plicuri, in cremele praf si alte preparate ambalate dulci, precum si in pasta de dinti.
Coloranti alimentari
Coloranti alimentari sunt adaugati nu doar in alimente si bauturi ci si in creme, produse de ingrijire si tot ceea ce este colorat. Coloranti artificiali contribuie la probleme de comportament ale copiilor, duce la reducere semnificativa a IQ si provoaca toate tipurile de cancer. Fereste-te de E133, colorant albastru, Rosu 40 – E124. A fost dovedit ca E 124 provoaca cancer tiroidian si anomali cromozomiale. Galben 6 – E110 si galben tartrazina – E102. Provoaca tumori ale grandelor suprarenale si la rinichi, poate provoca daune cromozomiale.
BHA si BHT (E320)
Cu numele oficial de hidroxianisol butilat si hidrozitoluen butilat, BHA si BHT sunt conservantii din cereale, guma de mestecat, chipsuri de cartofi si uleiuri vegetale. Previne rancezirea si semnele acesteia, desi produsele grase sunt alterate si au structura moleculara modificata. E320 ataca sistemul neurologic, contribuie la modificarea comportamentului si creste riscul de cancer. BHA si BHT sunt compusi oxidanti, care formeaza compusi reactivi ce pot declansa aparitia anomaliilor ADN-ului care duc la cancer.
Azotat si nitrit de sodiu
Este folosit ca un conservant, colorant si potentiator de aroma in sunca si crenvursti. Acesta formeaza nitrosamine, care provoca o serie de probleme grave la organe interne, ficat si pancreas. Nitrat de sodiu exista in orice carne procesata.
Sursa: Femeia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu