ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 13 iunie 2014

 O ceașcă de cafea neagră pe zi poate preveni cariile dentare
O ceașcă de cafea neagră pe zi poate preveni cariile dentare  
O ceașcă de cafea neagră pe zi poate să prevină apariţia cariilor dentare, întrucât substanţa activă dintr-un anumit sortiment de cafea contribuie la distrugerea bacteriilor care provoacă tartrul, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii brazilieni, informează dailymail.co.uk.
Cafeaua neagră, consumată cu moderaţie, poate să prevină deteriorarea danturii, afirmă cercetătorii brazilieni de Universitatea Federală din Rio de Janeiro, care au descoperit că boabele dintr-un anumit sortiment de cafea deţin proprietăţi antibacteriene.
Savanţii brazilieni au testat un set de dinţi de lapte - extrași de la diverși pacienţi minori - cu ajutorul unui extract de Coffea canephora, un sortiment folosit la fabricarea a circa 30% din totalul producţiei mondiale de cafea.
Ei au remarcat astfel că substanţa activă din cafeaua neagră distruge pelicula bacteriană care determină apariţia tartrului dentar - una dintre cauzele majore de degradare a dinţilor.
Cercetătorii bănuiesc că antioxidanţii de tip polifenol care există în cafea sunt probabil responsabili pentru acest efect, însă este nevoie de o serie de studii suplimentare pentru a confirma această legătură directă.
Substanţa activă ar putea fi extrasă din boabele de cafea și ar putea fi utilizată pentru a produce apă de gură și pastă de dinţi.
Cercetătorii avertizează, de asemenea, în legătură cu faptul că această băutură, atunci când este consumată în exces, poate avea efecte negative asupra danturii.
Studiul a fost coordonat de profesorul Andrea Antonio și a fost publicat în revista Letters in Applied Microbiology.
Un studiu separat a relevat faptul că un efect similar a fost generat de substanţa activă din frunzele de hamei folosite la fabricarea berii.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Joi, 12 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu